Mit jelent ez? Korábban érvényesített lakásszerzési
kedvezmény alapja.
Figyelt kérdés
5 éven belül szeretnénk eladni az ingatlanunkat és ezt is kéri a kalkulátor ( [link] de nem tudom, hogy ide mit kell beírni (az előző lakásnál az annó vételárat, eladási árát, a kettő különbözetét, mit?), ráadásul annyira megdobja a fizetendő adót. És az adózóna.hu oldalán nem is kell beírni a kalkulátorba, pedig úgy abszolút más összeg jön ki. Most teljesen kiborultam, nem mindegy, hogy 100 ezer, vagy 1 M jön ki és így nem értem. Az 5. évben már ezt sem kellene figyelembe venni? Nem akarok még 1 évig itt lakni! De 1 M Ft-ot sem akarunk kifizetni.
2010. jan. 24. 16:06
1/6 A kérdező kommentje:
Most 4 év után le kell adóznom az akkor kapott kedvezmény alapja után?
2010. jan. 24. 18:48
2/6 anonim válasza:
ha 4 éve úgy vettél lakást, hogy az eladott lakásból leírtad az új vételárát, magyarán a régi lakás eladása után nem adóztál, akkor most hozzá kell adnod.
Kénytelen leszel várni egy évet, ne viccel 25%!!!!
2010. jan. 25. 17:08
3/6 A kérdező kommentje:
Nagy szívás ez így. Nem is hallottam ezelőtt erről. Megkérdeztem egy ismerősöm, aki lakáshitelekkel foglalkozik és közgazdász és ő sem hallott ilyenről. Az apeh-tól is megkérdeztem ma reggel, azt mondták már régóta így szól a törvény. Épp elég lenne kifizetni a 4. évben előírt adót, ez még jócskán megnöveli.
2010. jan. 25. 17:16
4/6 anonim válasza:
Azért nem hallottak róla sokan, mert nem nagyon szokták a lakásokat sűrűn cserélgetni. Nálatok ez így volt, egymás után cserélted a lakást, 4 éven belül.
2010. jan. 25. 18:59
5/6 anonim válasza:
az első vagyok.
én hasonlóan jártam mint Te csak én építkeztem és abba számmítattam bele a lakásom. egyébként a tv igazságos annak elenére, hogy szívás, ugyanis amikor a jelenlegi lakásodat vetted nem kellett adóznod a régi után, mert levonhattad a vételárbó. Ha utánagondolsz akkor most sem kérnek többet, mint hogy az akkor elhalasztott adódat fizesd be.
Viszont ez az új szisztéma azért jobb mint a régi, mert most már 5 év múlva adómentes lehetsz, a réginél 15 évig kellett birtokolnod a lakást.
2010. jan. 26. 08:17
6/6 A kérdező kommentje:
Viszont az előző lakásomnál már letelt a 15 év, lehetne erről is nézni, hogy ha amire a kedvezményt felvettem, annál már elévült az adófizetési kötelezettségem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!