Arra vagyok kíváncsi, hogy tényleg évente kötelező a drága, vadi új online pénztárgépeket "ellenőriztetni" 5000 Ft-ért?
Milyen jogszabály alapján?
Ki büntet(het) meg ha ezt nem teszem?
Miért nem az fizeti, aki kitalálta ezt a baromságot?
A NAV büntet. Ugyanis évente be kell vizsgáltatni, hogy tényleg szabályosan van-e használva, nincs-e megbuherálva a pénztárgép. A hitelesítés egy évig érvényes, így évente meg kell újítani.
Ez az összeg egy cégnél nem sok, kivéve ha valami gond van a pénztárgéppel.
Ha én meg tudom "buherálni", akkor az ellenőrzés előtt vissza is tudom "buherálni".
Pofátlan lenyúlás!
Azt, hogy egy cégnek mi számít soknak, azt a tulajnak kellene eldöntenie! Csalással meggyanúsítanak, és fizessem a bizonyságot? Mekkora szemétség ez? Ha kíváncsi, akkor nézesse meg - ehhez mindig joga van! Ez az átvizsgálás semmire sem garancia!
Szerintem az, hogy egy lenyúlós törvény szükségességét vitatom, az nem hőbörgés!
A törvények értelme az alkotóit minősíti.
Az továbbra sem világos, hogy garanciális időn belül - a lenyúláson kívül - mi értelme az egésznek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!