Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha főállású egyéni vállalkozó...

Ha főállású egyéni vállalkozó vagyok, mennyi járulékot kell fizetnem havonta?

Figyelt kérdés

jól tudom, hogy

- eü hozzájárulás 1950ft

- nyugdíjbizt: 24%

- egészségbizt: 11%

- egyéni nyugdíj: 9,5%

- SZJA: 18%

- tényleg ilyne sokat kell? 62,5%-t?

és miután? a tényleges bevétel? vagy minimálbér?

nincs vmi egyszerűbb adózási forma egy kezdő vállalkozónak?

2010. jan. 23. 14:00
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha kiváltottad az egyéni vállalkozóit akkor elméletileg kellene rendelkezned valami boltvezetői végzettséggel vagy hasonló...

Amúgy oltári hülyeséget írtál mert

2010. jan. 23. 14:36
 2/5 anonim ***** válasza:
a társadalom bizt. mértéke 27% és ebből a nyugdíjbizt. járulék 24% a maradék 3% pedig egészségügyi és munkaerő piaci járulék. Ez még feloszlik természetb. egészségbizt. járulék 1,5% pénzbeni egészségbizt. járulék 0,5% és munkaerőpiaci járulék 1%
2010. jan. 23. 14:39
 3/5 A kérdező kommentje:

tévedésben vagy... minek kellene nekem boltvezetői végzettség? nem boltot akarok üzemeltetni...

amúgy a járulékokat amit leírtam, hivatalos oldalakról töltöttem, csak nem 2010-re vonatkoznak..

2010. jan. 23. 14:54
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

az tételes egészségügyi hozzájárulás már megszünt 2010. jan. 1 től.

Az szja 17% (bizonyos határig)

a nyugd bizt.: 33,5% (ebben benne van a nyugdíjpénztári tagdíj is.

egészségbiztosítás.:10,5%

Az alap pedig a tevékenységre jellemző kereset(amit törvény szerint ki lehet számolni, bár bonyolult), ami pedig a tevékenységre jellemző, piaci viszonoyknak megfelelő díjazás.

Ezeket minden hónapban fizetni kell. Szja-t év végén az adóbevallásodban. szja előlegeket negyedévente fizethetsz.

Ha írsz privit szívesen segítek további kérdésben.

2010. jan. 25. 14:33
 5/5 A kérdező kommentje:

nem tudok nked privátot küldeni, mert le van tiltva az a funkciód :)

amúgy köszönöm válaszod, de már tárgytalan

2010. jan. 25. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!