Sosem dolgoztam még, szüleim keresete havonta 600. 000ft, de van 300. 000ft hiteluk! Mi lenne, ha ilyen feltételek mellett vennék egy lakást Budapesten?
2 távolabbi rokon venné meg nekem a lakást, hogy könnyebb legyen a tanulás(8 millió ft, orvosnak tanulok).
A lakás az én nevemen lenne!
Lehet ebből baj? Jöhet a nav vagy akárki?
Nem mondhatom el, hogy ki fizeti a lakásom, senkinek!
Valami ötlet?
Szüleim nevén nem lehet!!
Fogalmam sincs, h mi utan mit kell fizetni...
Gondolom valakinek feltunne h nincs keresetem a csaladom se engedhetne meg maganak es lesz egy lakasom...
Szoval ebbol lehet barmi baj?
Nem lesz belőle semmi.
Egy 8 milliós lakás nem nagy tétel, sokan vesznek a gyereküknek lakást.
Nem fogja érdekelni a NAV-ot, befizeted az illetékeket oszt' jónapot.
Bár nem igazán értem, hogy a szüleid miért nem tudhatják, hogy ki vesz neked lakást, ill. a NAV miért ne tudhatná.
Csak akkor lehet gond, ha vagyonosodási vizsgálat indulna ellened. Mivel a távolabbi rokonoknak már kellene ajándékozási illetéket is fizetni a lakást terhelő egyéb illetékeken felül.
Ezután pedig lehet, hogy a rokonokat is előveszik, hogy vajon miből futotta...
De a gyakorlatban kicsi az esély, hogy egy 8 milliós lakás miatt pattogjon a NAV. 5 év múlva pedig már nem is kérdezhetik, hogy honnan van a lakás.
Tapasztalatból mondom, hogy még a 20-30milliós tartományban se szoktak érdeklődni. Ami valamelyest érthető is, hiszen sok ÁFA-csaló számlagyárosnak csak a kocsija többe kerül, és érthető módon a NAV is inkább a nagyhalakra utazik, mivel a rendelkezésre álló erőforrásokat ők is a leghatékonyabban szeretnék kihasználni...
U.i.: Azt én se értem, hogy 300ezer tartozás miért jelent ott problémát, ahol ennek a 2x-e a havi bevétel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!