Több éves TB. Tartozás megítélésénél kötelezheti e a NAV a családtagjaimat arra, hogy ők fizessék a keletkezett tartozást, ha pl. nekem nincs semmilyen jövedelmem?
Köszönet a tömör válaszokért! Ezek szerint, ha nincs semmilyen jövedelmem,de a havi TB-t törleszteni kell, akkor megállapíthatom, hogy jelenleg ebben az országban veszteséges a puszta létezésem. Továbbá az is megállapítható, hogy ha én személy szerint felelek egy olyan tartozásért,melynek során nem vettem fel hitelt és nem kötöttem szerződést, akkor ez egy kifosztásra
épülő mechanizmus.
A TB-t olyan mint egy adó, egy kötelező szolgáltatás, ellátásért fizetendő díj.
A te nézőpontodból lehet, hogy kifosztásnak tűnik, de az épp dolgozó szempontjából, miért fizesse a te ellátásod, aki nem fizet.
A kérdésben tb-tartozást írtál, azaz egy régebbi munkaviszony, vállalkozás adott idejére felálló, be nem fizetett díj. Ezt ha nem fizetted be, akkor természetesen behajtják. (Mint az adótartozást is.)
Most ha nincs munkaviszonyod, vállalkozásod, nem fizetsz, akkor nem is vagy jogosult a tb ellátásra, egy esetleges orvosi, kórházi kezelés teljes árát meg kell fizetned.
A tb ellátás nem mindenkinek jár (részletesen lásd link), de munkaviszony nélkül is van lehetőség minimális havi díjért az igénybevételére. (érdemes!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!