Hogy csináljak adóbevallást ha nem is dolgoztam?
Figyelt kérdés
Kipostázták 0953ny kitöltendő nyilatkozatot, meg hozzá az útmutatót egyéb papírokat...de én 2009 -ben nem dolgoztam.
Nem voltam se munkanélkülin semmi egyéb, nappali tagozatos diák vagyok.
Most ebben a helyzetben mit csináljak?
2010. jan. 21. 15:36
1/4 anonim válasza:
Ha tényleg semmi jövedelmed nem volt, akkor ne is törődj vele.
A 12 éves gyerekemnek minden évben ki kell tölteni az adóbevallást, mert a férjem cége pénzbeli juttatásként adja oda a bérletpénzt a gyereknek. Ami természetesen nem így van, mert egy lépéssel arrébb a férjemnek vissza kell adnia a pénzt és kapja a bérletet egy évre.
De ennek ellenére a gyereknek ez egy jövedelem, még ha a munkáltató kifizeti utána az adót.
Pffff, vicces,és ezt már 3 éve csináljuk.
2/4 anonim válasza:
Hogy ne legyen később valami bajod belőle,küld vissza az adóbevallást 0 (azaz nulla) forintra..Mert ha semmit nem csinálsz ,lehet,hogy később büntetést szabnak ki rád..Van valami ilyesmi szabály is,hogy ezentúl nemcsak a késésért hanem a be nem jelentett adóbevallásért is büntetnek..neked semmibe be sem fog kerülni,ha nulla összeggel vissza küldöd..
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat!Még egykét személyt megkérdezek, végül is február 15 ig kell beküldeni.
2010. jan. 21. 16:54
4/4 anonim válasza:
Nem kell küldened. Amúgy a február 15 az egyéni vállalkozók határideje volt,de ezt is kitolták. Magánszemélyeknek május
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!