Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Indított már valaki bármilyen...

Indított már valaki bármilyen pert is a jogelőd Adó-és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) vagy a jogutód Nemzeti Adó-és Vámhivatal ellen?

Figyelt kérdés
A legutóbbi magánakciójukkal azt gondolom, hogy súlyos mértékben személyiségi jogaimat sértették. Az albérletben ahol lakom nem csak az ingatlantulajdonosnak hanem nekem is "ÁLTALÁNOS ÉRVÉNYŰ ELLENŐRI MEGBÍZÓLEVELET" hoztak ki.

#rágalmazás #becsületsértés #Személyiségi jogi per #hamis vád.
2014. szept. 1. 20:26
 1/4 anonim ***** válasza:
mi van?
2014. szept. 1. 22:21
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen sajnos ez van. 2014. augusztus 21-én délelőtt háromnegyed 12-kor csengettek az Adóellenőrök. Közölték, hogy adatgyűjtésre irányuló ellenőrzést végeznek. Elkérték a személyi igazolványomat, lakcímkártyámat, majd az adókártyámat. Ezt követően vettek fel jegyzőkönyvet előbb tőlem. Majd az ingatlan bérbeadásról kérdezgettek, hogy mióta bérlem az ingatlant és , hogy kaptam-e a főbérlőktől kimutatást a rezsiről. Sajnos mivel kint élnek külföldön és az átutalás lakossági folyószámlájukra történik havonta ezért le sem tudtam volna a tényt tagadni, hogy albérlőként vagyok ott nem pedig szívességi lakáshasználóként. Feltételezem, hogy a társasházban ahol lakom a 150 kg-os takarítónő akinek az anyja ügyintéző valamelyik Hivatalban küldtem rám és a főbérlőmre az adóhatóságot. Bár tagadták és nem akarták elismerni, hogy bejelentés alapján vizsgálódnak, de tudom, hogy nem maguktól fognak ilyen ellenőrzés sorozatba bele. Felháborítónak tartom, hogy azért, mert az ingatlan tulajdonos azért, mert nem fizeti a személyi jövedelemadót bár tudomásom szerint 600 000 Ft-ig nem is kell adót fizetni csak bejelentési kötelezettségének kell eleget tenni a bérbeadónak az adóhatóság felé, hogy ezért engemet vesznek elő.
2014. szept. 2. 00:57
 3/4 anonim ***** válasza:
Először is, nincs hatszázezerig mentesség, amiről beszélsz, az az ingó értékesítés, és nem a bérbeadás. Másodszor ahogy olvasom, semmilyen személyiségi jogodban nem sérültél, hiszen csak meghallgattak, kezdetnek tanúként, és ezt megbízólevél birtokában tették. Tehát nincs mit be és feljelentened szerintem. Tekintve hogy állampolgárként bármikor megkérdezhetnek szabályos keretek között semmi szabálytalan nem történt. Az, hogy a bérleti díj után fizetik, avagy sem az adót, arról vagy tudsz vagy nem. Később ez is fontos szempont lehet.
2014. szept. 2. 07:54
 4/4 anonim ***** válasza:
Az hogy bejelentésre vizsgálódnak vagy sem nem köthetik az orrodra, de élek a gyanúperrel hogy nem, ugyanis ezt a kérdést ha kicsit utánanézel az interneten most mint kiemelt ellenőrzési területet kezelik.
2014. szept. 2. 07:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!