Ha szeretnék saját készítésű apróságokat (kulcstartó, koszorú, párnahuzat stb. ) árulni neten, vagy ismerősökön keresztül, hogyan kell adózni?
Figyelt kérdés
GYED-en vagyok jelenleg, a férjemnek van egy éppen nem működő vállalkozása. Egy ideig itthon szeretnék maradni, de valamit kezdenék magammal...
Kitaláltam, hogy kézműves dolgokat készítenék és árulnék. Hogyan tegyen legálissá? Hogy éri meg csinálni? A férjem vállalkozását kibővítsük ezzel a tevékenységgel? Vagy magánemberként "űzzem az ipart"? Adószámot kell kérnem? stb...
2014. aug. 24. 21:30
1/3 anonim válasza:
Szerintem a férjed vállalkozását bővítsétek, mert magánszemélyként nem kereskedhetsz általad készített (új) termékekkel.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2014. aug. 25. 12:02
3/3 Károly György Tamás válasza:
Az adóhatóságnál (NAV) kell kérned egy kilences adószámot, hogy adószámos magánszemély legyél. Egyéb művészeti tevékenységként például tudsz számlázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!