Tb csekk befizetéssel kapcsolatban mit tegyek?
Ha kijelented, hogy nem veszed igénybe a szolgáltatásukat nem is kellene fizetned. Az orvosok úgyis csak gyógyszereket írnak fel, ha már beteg vagy semmit se tudnak tenni, csak küldözgetnek egymáshoz. Megelőzésre kell figyelmet fordítani !
Étkezz egézségesen és a TB forintjaiból vitamint vegyél ! [link]
Sajna kedves utolsó válaszoló, de ennek a dolognak a fizetése KÖTELEZŐ!
Nincs kijelentkezés alóla, csak akkor, ha biztosítással járó jogviszonyt létesít valaki. Mert akkor a foglalkoztató/munkáltató vonja a fizetéséből az egészségügyi ellátásához szükséges járulékot.
De amíg nincs fizetése, amiből levonhatnák, addig magának kell ezt - akárhonnan - fizetnie.
Ha szociálisan rászoruló, akkor kérheti a járási hivatalt, hogy vállalja át helyette.
Olvassatok utána a törvénynek, érdemes ! Ha nem veszed igénybe a szolgáltatást, semmiért nem kell fizetni, az orvosok úgysem foglalkoznak itthon azzal aki nem ad bőséges jattot. Ha 25 év alatt egy műtéted lesz és azt kell kifizetni, akkor is sokkal jobban jársz, ha csak azt fizeted ki és nem havi 6500-at. Az 25 év alatt 2 millió ft !
Ráadásúl, ha egészségesen étkezel, mozogsz és multivitamintablettákat szedsz fitt is maradsz, nem csak egészséges és az havi 2200 Ft csak !
Nem beszélve, ha munkanélküli vagy nemkell TB-t fizetned, menj be az önkormányzathoz intéztesd el, csak ha lakásod vagy autód van, akkor kell, egyébként az állam fizeti helyetted
Az ország polgárai kiveszik a részüket az egészségügy támogatásából úgy, hogy a bérükből kötelezően vonják az ehhez tartozó járulékot.
Annak, kinek nincs bére, jövedelme, amelyből kötelezően vonhatják, köteles maga után fizetni ezt egészségügyi szolgáltatási járulék címén, kivéve egyeseket (kiskorúak, tanulói jogviszonyosok, nyugdíjasok stb.)
Ha nem fizeted, akkor sem kell az orvosi ellátásért fizetned, ha érvényes TAJ-számod van. A TAJ-szám addig érvényes, amíg vissza nem vonják, ami olyan esetben lehetséges például, ha más országot választasz hazádnak.
Viszont hiába nem kell az orvosi ellátásért fizetned, ennek a járuléknak az összege gyűlik az adófolyószámládon, és idővel adók módjára be is hajtja az adóhatóság Rajtad, és mindenkin, aki megakad a hálón.
Az pedig visszamenőleg akár több százezer forint is lehet + a késedelmi kamatok + a végrehajtás költségei.
Én is ellátatlan vagyok, és mivel nem vagyok teljesen vagyontalan (van lakásom), ezért nem vagyok jogosult arra, hogy az önkormányzat átvállalja helyettem ennek fizetését. Tehát fizetnem kell a gyerekem után kapott családi pótlékból. A lőtéri kutyát nem érdekli, hogy ezen felül miből élek meg. Inkább most fizetem kicsivel, mint később vigyék miatta a lakásom.
Ahogy néhányan írták:
A NAV számon tartja az adófolyószámládon és követelni fogja.
Ha az elmaradásodból is törlesztgetsz, nem fognak zargatni, csak a késedelmi kamatot teszik rá, ami nem nagy összeg, tekintve, hogy nem magas az elmaradásod összege és a jegybanki alapkamat is alacsony most.
A 37%-os sületlenségeket ír mindkét válaszában.
De nemcsak akkor jelentkezhetsz ki a fizetés alól, ha biztosítással járó jogviszonyt létesítesz (sőt, ebben az esetben ki sem kell jelentkezned, a munkáltatói bejelentés alapján megszüntetik a fizetési kötelezettséged) Akkor kell kijelentkezned, ha kizárólag eü. ellátásra leszel jogosult (pl. nappalis tanuló/hallgató, GYES)
A ma 06:53-as válaszhoz:
Attól, hogy van lakásod, még rendezheti a járási hivatal a TBd. Ha a tulajdonodban álló lakásban laksz életvitel szerűen, akkor az a lakás nem számít vagyonnak (szociális törvény 4. § (1) bb) rész)
"Tehát fizetnem kell a gyerekem után kapott családi pótlékból"
Ha ez az egyedüli jövedelmetek, akkor foglalkoztatást helyettesítő támogatásra is jogosult lehetsz, feltéve, hogy a tulajdonodban álló lakásban laksz, és legalább 1 éve regisztrált álláskereső vagy (persze ebben az esetben vállalnod kell az együttműködést, ami általában a közmunkát is magába foglalja)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!