Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Dohányárunál ha valamit...

TappancsMancs kérdése:

Dohányárunál ha valamit tévesen számláznak a kasszában azt lehet e vevői visszaáruként (ha jó ez az elnevezés) úgymond kiütni a pénztárgépből?

Figyelt kérdés
Nem tudom mennyire volt érthető. Az történt hogy kértem "bondot" de csak így és nem mondtam, hogy cigarettát vagy dohányt. Cigaretta kellett volna de dohányt kaptam, be is ütötte a kasszagépbe. Akkor néztem csak hogy az nem cigaretta. Mondtam neki hogy ugye nem ez kellene nekem és üsse ki a gépből. De azt mondta nem lehet mert jövedéki termékről ő nem tudja. Szerintem kell legyen erre megoldás, mert mi van ha véletlenül beüt ezer db valamit és ki kellene fizetnie, ami elég képtelenség lenne. Szóval gondolom van erre megoldás.

2014. júl. 23. 20:48
 1/7 anonim ***** válasza:

Hülye voltál mert nem mondtad hogy mit kérsz. Az eladó nem tud olvasni a gondolataidban. Ebből kiindulva persze az következik hogy ő is gyökér volt, mert nem kérdezte. Trafikos alkalmazottként kérem hogy nyissátok ki a szátokat, de még jobban a szemeteket, és nézzétek meg hogy mit kaptok. Néha úgy kell kitalálni hogy mit akar a vevő, ha sok a storno akkor lebasz a főnök, nem működik a terminál, van kismillió szabály amit be kell tartani és tartatni a vevőkkel (pl. Ő kitalálja hogy nem érdekli, és ő nyitva hagyja az ajtót, mert kinn van a gyerek, aki kidüllett szemekkel áll az ajtóban és néz befele, vagy hisztizik hogy be akar jönni. Akkor mi a sz*rnak van fent a fólia ha nyitva hagyják az ajtót? Kérdem én. Őt nem érdekli a büntetés. Persze, mert nem ő fizeti ki. Aztán jönnek az ügyeskedők hogy ő nem 10.000-est adott haem 20.000-est, meg nem adtam neki vissza, rosszul adtam vissza, valakinek nem tetszik a kép a cigarett hátulján, adjak másikat, ami nem gond de volt már aki elvárta volna hogy nyissak föl egy másik kartont. Akkor ennek adjak hitelt, annak adjak hitelt (10-20 ft belefér, jattot is kapunk annyit), ettől vegyek meg valamit (volt már könyvtári könyv, sony fülhallgató, állólámpa, parfüm, ékszerek, ), annak adjak egy szál cigit. 30.000 ft-al indítasz, aztán mindenki téged néz pénzváltónak, 20.000-el fizetnek egy cigiért, és ha nem tudsz visszaadni akkor annyit mondanak hogy fel kell készülni. És mire? Mennyi pénz legyen a váltóban? 40000? 50000? Akkor bejönnek egymás után 4-en húszezressel és ugyanott vagy.

És nektek csak annyit kell tenni hogy kinyitjátok a szátokat, és elmondtok egy szép magyar mondatot. De ha sokat jártok arra, úgyis megjegyezzük hogy mi kell.

2014. júl. 23. 23:39
 2/7 A kérdező kommentje:
Valaki tud a kérdésben segíteni?
2014. júl. 24. 11:25
 3/7 anonim ***** válasza:
Jövedéki termék nem vehető vissza. Ha véletlenül beüt 1000 db-ot azt meg sztornózza, de azt nem kell visszavenni, mivel nem került eladásra. A bond eladásra került. Megkaptad az árut, odaadtad a pénzt, ő kiütötte, a bond a tied. Remélem érthető volt. :)
2014. júl. 24. 11:36
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi! Nem vettem át és a blokk is ott maradt. Csak azért kérdeztem hogy ő hogyan tudja ezt megoldani. Akkor ez a sztornóást kb hogy kell csinálni? Mert nagyon kétségbeesett az illető és azt mondta ő neki kell kifizetnie.
2014. júl. 24. 11:59
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem vettem át semmit a téves áruból, ki se fizettem és a blokk is ottmaradt. Csak miatta kérdezem. Nagyon fiatal volt és tanácstalan.
2014. júl. 24. 12:01
 6/7 anonim ***** válasza:
Az a baj hogy neki valószínűleg navos gépe van, mert mi ilyenkor simán eladjuk egy törzsvevőnek azzal a blokkal. Nem tudom hogy mik a lehetőségek, de megmondom őszintén, ez az egész rendszer egy nagy rakás szar. De nem hiszem hogy ki kéne fizetnie. A szívás az higy ilyenkor a papírmunka kb pont kétszer annyi, mintha nem lenne egyáltalàn storno. Hol volt ez?
2014. júl. 24. 13:42
 7/7 A kérdező kommentje:
Deák térnél
2014. júl. 24. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!