Hogyan fizet a NAV-ellenőr a kiváltságaiért?
A kérdés nekem kicsit zavaros, vagy csak valamiért nem értem.
Van egy ellenőr, aki ha magánszemélyként bemegy a fodrászhoz, akkor fizetnie kell érte. Ez csak természetes.
Ha, mint ellenőr, munkavégzés közben teszi, akkor nem kell fizetnie érte, hanem a kapott ellenőrzési jegyzőkönyv birtokában rendezi el könyvelésében a szolgáltató annak az árát, amit az ellenőr igénybe vett.
Ez érdekelt volna?
Ne haragudj Kedves Kérdező, de pontoan ezt taglaltam, vagyis:
Magánszemélyként bemegy a fodrászhoz, daueroltat, fizet, de nem kap nyugtát. Nem kapja elő az adóellenőri igazolványát, mivel nincs rá írásos "parancsa", hogy Julcsit ilyen formán aznap ellenőrizze. Maximum másnap tippet ad a felettesének, hogy Julcsinál gondok lehetnek, jó alany bírság fizetésére, és egy másik alkalommal adóellenőröket küldenek ki daueroltatni hozzá. Ez esetben, a "büntény" elkövetése után felvesznek egy jegyzőkönyvet, nem fizetik ki a szolgáltatást az ellenőrök, de a fodrász a jkv. alapján le tudja könyvelni a meg nem kapott összeget a könyvelésében.
Mindenféle ellenőr nagyon szigorú belső szabályzatok és törvények alapján dolgozik. Vagyis felettesi utasításra. Ha valamire nem kap utasítást, akkor önként és dalolva nem "lövöldözhet". Ha egy piacon való árusítás ellenőrzésére kapnak utasítást, akkor sem egy 80 ezer forintos ruha vásárlását fogják ellenőrzés alá vonni, hanem mondjuk egy törölközőt vesznek az eladótól. És mindig legalább ketten vannak, nem egyedül. Ez szabály!
Megfelel a válasz?
OKÉ! Akkor szájbarágósan írom le:
Igen, fizet az ellenőr a szolgáltatásért akkor is, amikor éppen ellenőriz egy adózót. Miután megtette és nem kapott érte nyugtát, vagy éppen kapott, de a fodrászt jelölték ki ellenőrzésre, felmutatja a "megbízását", és egy ellenőrzési jegyzőkönyv felvétele és a fodrász általi átvétele után "visszaveszi" a kifizetett összeget a "pénztárból". A jegyzőkönyv alapján pedig a fodrász könyvelésében helyére teszi a könyvelője a pénztárhiányt.
Kb. ennyi. Így megfelel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!