Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » 4 órás bejelentés után mire...

4 órás bejelentés után mire vagyok jogosult?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Bővebben arra volnék kíváncsi ,hogy 4 órás bejelentés után mire vagyok jogosult ,illetve egész pontosan azt szeretném tudni ,hogy a TB-met ez teljes mértékben fedezi? Ezen kívűl a hozzáfűzni valókat is szívesen fogadom ,mert nem vagyok tisztában ezekkel. Előre is köszönöm. Előfordulhat ,hogy rossz helyen kérdezem ,de biztosan van itt is aki esetleg tud segíteni.
2010. jan. 7. 22:20
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

En ugy tudom ,hogy nem fedezi a TB-t vagy max bizonyos %-ban.

Egyedul a 8 ora fedezi 100%-ban tudtommal

2010. jan. 7. 22:44
 2/6 anonim ***** válasza:
Az egészségbiztosításodat 100 %-ban fedezi. Fizetett szabadságra is annyi napod jár, mint a teljes munkaidőben dolgozóknak, csak neked természetesen 4 órát fizetnek. A nyugdíjjal kapcsolatban nem tudom, az elég körülményes, mert nem veszik figyelembe a teljes évet, csak kevesebbet, de ebbe nem bonyolódok bele.
2010. jan. 7. 22:46
 3/6 A kérdező kommentje:
Igazából csak jelképes ez a 4 óra, mostanában ez a "divat" tehát nem érint semmi anyagilag ezzel kapcsolatban. 2. válaszolótól megkaptam a választ. köszönöm.
2010. jan. 7. 22:55
 4/6 anonim ***** válasza:

A TB-nél csak az számít biztosított vagy-e, a 4 órás is teljesen fedezi a TB-t.

Nyugdíjnál azt nézik, hogy a minimálbérhez képest mennyi a jövedelmed, és úgy arányosítanak. Ha tehát 4 órára megkapnád a teljes minimálbért, akkor olyan lenne, mintha 8 órásban dolgoztál volna; ha fél minimálbért, akkor leegyszerűsítve 2 munkaviszonyban töltött nap ér egy nyugdíjalap napot.

Munkanélkülinél: A bedolgozott napokat nézik, nem számít, hogy hány órásban voltál, tehát a 4 órás egy év ugyanannyi járadékos napra jogosít, mintha 8 órás lettél volna. A járadék számítás alapja meg mindig a kapott átlagbéred.

Táppénznél is úgy, mint a munkanélkülinél.

2010. jan. 8. 07:25
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen Mindenkinek.
2010. jan. 8. 18:41
 6/6 szacsiga válasza:
TGYÁS-nál és GYES-nél a 4 órás bejelentés ugyanugyúgy számít a 180 napba és a 365 napba? Az összeget befolyásolja csak, ugye?
2012. nov. 22. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!