4 órás bejelentés után mire vagyok jogosult?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Bővebben arra volnék kíváncsi ,hogy 4 órás bejelentés után mire vagyok jogosult ,illetve egész pontosan azt szeretném tudni ,hogy a TB-met ez teljes mértékben fedezi? Ezen kívűl a hozzáfűzni valókat is szívesen fogadom ,mert nem vagyok tisztában ezekkel. Előre is köszönöm. Előfordulhat ,hogy rossz helyen kérdezem ,de biztosan van itt is aki esetleg tud segíteni.2010. jan. 7. 22:20
1/6 anonim válasza:
En ugy tudom ,hogy nem fedezi a TB-t vagy max bizonyos %-ban.
Egyedul a 8 ora fedezi 100%-ban tudtommal
2/6 anonim válasza:
Az egészségbiztosításodat 100 %-ban fedezi. Fizetett szabadságra is annyi napod jár, mint a teljes munkaidőben dolgozóknak, csak neked természetesen 4 órát fizetnek. A nyugdíjjal kapcsolatban nem tudom, az elég körülményes, mert nem veszik figyelembe a teljes évet, csak kevesebbet, de ebbe nem bonyolódok bele.
3/6 A kérdező kommentje:
Igazából csak jelképes ez a 4 óra, mostanában ez a "divat" tehát nem érint semmi anyagilag ezzel kapcsolatban. 2. válaszolótól megkaptam a választ. köszönöm.
2010. jan. 7. 22:55
4/6 anonim válasza:
A TB-nél csak az számít biztosított vagy-e, a 4 órás is teljesen fedezi a TB-t.
Nyugdíjnál azt nézik, hogy a minimálbérhez képest mennyi a jövedelmed, és úgy arányosítanak. Ha tehát 4 órára megkapnád a teljes minimálbért, akkor olyan lenne, mintha 8 órásban dolgoztál volna; ha fél minimálbért, akkor leegyszerűsítve 2 munkaviszonyban töltött nap ér egy nyugdíjalap napot.
Munkanélkülinél: A bedolgozott napokat nézik, nem számít, hogy hány órásban voltál, tehát a 4 órás egy év ugyanannyi járadékos napra jogosít, mintha 8 órás lettél volna. A járadék számítás alapja meg mindig a kapott átlagbéred.
Táppénznél is úgy, mint a munkanélkülinél.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen Mindenkinek.
2010. jan. 8. 18:41
6/6 szacsiga válasza:
TGYÁS-nál és GYES-nél a 4 órás bejelentés ugyanugyúgy számít a 180 napba és a 365 napba? Az összeget befolyásolja csak, ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!