Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mikor kapom vissza 2009 első...

Mikor kapom vissza 2009 első félévére a havi 3000 ft-ot?

Figyelt kérdés
2009 júl 1-től januárig visszamenőleg a személyi jöv.adó sávhatárának kitolása miatt brutto 158333ft felett keresőknek így januárig visszamenőleg havi 3000 ft visszajár. De nekem ezt csak 2009 második félévér írták jóvá (kaptam meg havi + 3000 ft-ot) . Vagy most 2010-ben kell az adóbevallásnál visszaigényelni?
2010. jan. 7. 11:41
 1/8 anonim ***** válasza:
A munkáltatónak már 07 hónaptól volt törvényi lehetősége hogy visszaadja, elszámolja akár az első hónapban, akár decemberig. Ha nem tette meg, akkor a bevallásodban lesz túlfizetési különbözet, hiszen többet vontak mint kellett volna. Nyilatkozz, hogy Önadózó vagy, akkor sokkal hamarabb, már március elején visszakaphatod, ha február elején beküldöd a bevallást.
2010. jan. 7. 21:38
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszömöm szépen a válaszodat, én is így gondolom, csak furcsa volt hogy nem szóltak semmit erről a munkahelyemen, remélem a könyvelőnk tudja a dolgát.
2010. jan. 8. 11:29
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem akarlak elszomorítani, de ha tudta volna a dolgát, akkor már a júliusi számfejtéssel helyretette volna. Nézted a bérlapot? Nem volt elszámolva, nem volt változás?
2010. jan. 12. 13:17
 4/8 A kérdező kommentje:
Hogyne néztem volna a bérpapírt, és igen 3000 ft-tal nőtt a nettóm júliustól,csak az első félévre vonatkozó havi 3000 ft-okat nem értem miért nem lehetett odaadni, vagy ennek az a törvényes útja, hogy adóbevalláskor úgyis kijön a különbség..??
2010. jan. 13. 15:59
 5/8 anonim ***** válasza:
Az igaz, hogy adóbevalláskor túlfizetés lesz, de a törvény úgy szólt, hogy július és december között vissza kell adni a dolgozónak a különbözetet. Ez maximum 18 ezer forint. De ha júliustól 3 ezerrel többet kapsz, akkor neked jár a maximum.
2010. jan. 14. 07:03
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a harmadik válaszolónak is, hát meglátjuk tavasszal, remélem úgy lesz, ahogy mindannyian gondoljuk, és magkapom.
2010. jan. 14. 09:39
 7/8 anonim ***** válasza:
Nagyon szivesen, de mind a 3 én voltam. Úgy látszik mást nem érdekel a téma.
2010. jan. 14. 11:48
 8/8 A kérdező kommentje:
oké, akkor köszi mégegyszer. :) :)
2010. jan. 18. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!