Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » TB kiskönyvet lehet pótolni?

TB kiskönyvet lehet pótolni?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy lehet újat csináltatni, de van olyan állami szerv ami ki tudja állítani az elveszett adataival együtt? pl: kormányhivatal társadalombiztosítási pénztára?

2014. júl. 4. 13:24
 1/2 csavarka1 ***** válasza:
52%

A TB kiskönyvnek az a szerepe, hogy a munkavállaló avval igazolja a biztosítási idejét. Tehát ha táppénzt, gyed-et, nyugdíjat... igényel és valamelyik Igazgatóságnál nem jól, vagy hiányosan szerepelnek a jogviszonyai akkor evvel tudja bizonyítani, igazolni, tisztázni hogy mettől meddig hol dolgozott. Minden esetben a foglalkoztató állítja ki és igazolja az ott munkában töltött időt.

Újat csak akkor kap a dolgozó, ha igazolja az új munkahelyén, hogy a másik elveszett. Viszont így elvesztek azok a régi munkáltatói bejegyzések is amik a fenti esetleges eltérés esetén igazolhatják az ember igazát.

Bár én úgy gondolom, hogy egy esetleges vitánál azért a kilépéskor kapott papírokon szereplő adatokat is elfogadják.

2014. júl. 4. 15:35
 2/2 anonim ***** válasza:
78%

Én simán állítok ki újat annak, aki nem adja le a korábbit... nem is kötelező leadni, elég egy nyilatkozat, hogy nem adod át az új munkáltatónak.

ÉS nem ez alapján kapod az ellátásokat... akármit igényelsz, úgyis ki kell állítani foglalkoztatói igazolást. HA pedig szükség van korábbi munkáltatótól bármire, a dolgozó kéri ki a nav-tól.

2014. júl. 4. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!