Mennyi a haszon?
Ha másodállásban vállalkozó lennék,áfamentes,és vennék x dolgot mondjuk 3500ft+ ÁFA-ért, akkor az nekem 4445ft-ba van a beszerzési ára.
Ezt mondjuk el akarom adni 6500ft - ért. Akkor én ebből a 6500ból adózom a 27 áfát?
ÉS akkor ez leadózva 4745ft?
Magyarul az egészen van 300ft hasznom és a könyvelő stb költségét még nem is számoltam?
Köszönöm a segítséget.
Elméleti szinten gondolkodom egy vállalkozáson,de ha ez így van,ahogy fentebb kiokoskodtam akkor tiszta bukó az egész már az elején....
Nem, ha áfamentes vagy, akkor nem igényelsz vissza, de nem is fizetsz be áfát. Ebben az esetben a te hasznod 2055 Ft.
(A 4745 amúgy sem tudom hogy jött ki. 6500 Ft áfa nélkül 5118 Ft lenne.)
Azért alapvető matematikával jó ha tisztában van az ember, ha vállalkozni akar.
Köszi kedves első.
Igen sajnos sík hülye voltam mindig is a reál tárgyakból. Ezért voltam mindig minden reál tárgyból 2es annak ellenére,hogy majd beledögöltem annyit tanultam rá,a humán tárgyakból meg 5ös harmad annyi tanulással.
Azt hiszem,jobb ha elméleti szinten maradok az álmommal kapcsolatosan :D
Nem olyan bonyi ez.
Ha áfat számolsz valamire, akkor szorzod 0,27-el, vagy 1,27-el.
Ha visszafelé számolsz, tehát a bruttóól az áfat, akkor szorzod 0,2125-el. Ekkor kijön az áfa és ezt levonod az árból.
"ha áfamentes vagy, akkor nem igényelsz vissza, de nem is fizetsz be áfát"
Akkor mi haszna belőlem az államnak???
Na tehát akkor hülyegyerek stílusban példán keresztül:
Reggel 8ra elmegyek a melóba,majd 4kor kijövök a cégtől,beülök a kocsimba és elmegyek a nagykerbe,ahol
veszek 10db számológépet összesen 2500ft - ért.
(2500 áfával együtt)
Ezt szépen lefotózom és megy a vaterára,teszveszre, jófogásra, stb.
1db számológépet 350ft - ért szeretnék eladni,tehát a haszon ezen 100ft.
És ez után nem kell semmit se fizetnem??????
Hihetetlen.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!