Ha én kötelező jellegű nyári gyakorlatra mentem egy céghez és elkérték az adó kártyámat, akkor kapok-e fizetést?
Ugye tudod Kedves Kérdező, hogy "butaságokat" beszélsz.
Főleg arról ne nyilatkozzál, amiben nem is éltél...
A 2012. szeptember 1. után tanulmányokat kezdő hallgatókra az Nftv. alábbiakban ismertetésre kerülő szabályai vonatkoznak kötelező gyakorlatuk teljesítése során, míg a képzést korábban megkezdő hallgatókra a korábban is hatályos szabályok az irányadóak a továbbiakban is.
A hallgatói munkaszerződés alapján munkát végző hallgató foglalkoztatására a munka törvénykönyvének a rendelkezéseit megfelelően alkalmazni kell, a 230/2012. (VIII. 28.) Korm. rendeletben foglalt eltérésekkel. Ez egyben azt is jelenti, hogy a hallgató és a gyakorlóhely között munkaviszony jön létre.
A hallgatói munkaszerződés alapján a hallgatót hat hét időtartamot elérő egybefüggő gyakorlat esetén díjazás illeti meg. A díjazás mértéke legalább hetente a kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) tizenöt százaléka. A díjat - eltérő megállapodás hiányában - a szakmai gyakorlóhely fizeti a hallgatónak. Hallgatói munkadíj fizetésére lehetőség van rövidebb egybefüggő gyakorlatok esetén is. Költségvetési szervek pedig felmentést kapnak a hallgatói munkaszerződés kötés és a munkadíj fizetési kötelezettség alól.
"Régen ugye volt az ingyenmunka szombaton, kommunista szombat"
Te tényleg hülyeségeket beszélsz...
Én már dolgoztam a 70-es években, és dolgoztam szombaton is. Mindig ki volt fizetve.
Ha nem tudsz semmit a történelemről a múltról, akkor ne pedálozzál vele.. Én sem pedálozok a mai iskolai rendszerről, nyilván mert ma másképp működik mint az én időmben.
AZ én időmben a gyakorlati oktatásért nem fizettek semmit, sőt örülhettél, hogy találták aki ad osztályzatot, papírt a gyakorlati munkádért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!