Kell utána adóznom?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy mi van akkor ha nekem van egy autóm amit mondjuk 300.000ft-ért vettem és mondjuk az eladásnál 15milliós árat adok meg és tételezzük fel, hogy valaki megvesszi az általam szabott áron. Kell utána adóznom vagy ezt bevallanom? Rám szállhatna ezért valamilyen szerv?

Előre is köszönöm a segítséget :)

2014. jún. 18. 19:49
 1/7 anonim ***** válasza:
53%
kell
2014. jún. 18. 19:58
 2/7 anonim ***** válasza:
25%

Max a pszichiáterek arra a hülyére aki megvesz egy autót 50-szeres áron. 300-ért egy 20 éves Swiftet kap az ember, 15 misiért meg egy közepesen felszerelt 3-as BMW-t.

Amúgy egy autó esetén nem kell adóznod, csak ha üzletszerűen csinálod.

2014. jún. 18. 19:59
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyetlen autónál is kell adóznia. A használt dolgok eladásából származó bevétel évi 600000 Ft-ig adómentes. A 15 millió ezt igencsak túllépi. Bár ebben a formában a kérdésnek nagyjából annyi realitása van, mintha mondjuk a kiürült ásványvizes flakonomat akarnám több tízezer forintért értékesíteni.
2014. jún. 18. 20:23
 4/7 A kérdező kommentje:

Igaz nincs realitása a dolognak csak így akartam érzékeltetmi az ár-érték arányt. ..szóval ha eladom a kocsimat pl 700.000ft-ért akkor abból adóznom kéne ? Akkor mire fizetem a vételnél a vagyonosodási adót?

És hogy működik az adózás a 700ezres kocsinál??

2014. jún. 18. 22:40
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2014. jún. 18. 22:40
 6/7 anonim ***** válasza:

Ingóságértékesítés magánszemélyként:

Évi 600 ezer forint bevételig, illetve évi 200 ezer forint jövedelemig adómentes, bevallani sem kell.

Ha a bevételünk túllépi a 600 ezres határt, akkor jövedelmet számolunk belőle.

Ez két módon lehetséges.

1./ Ha az értékesített ingóság megszerzéséről van olyan papírunk, amivel hivatalosn tudjuk igazolni, hogy az eladó vásárolta, és mennyiért, akkor a beszerzési értéket levonjuk az eladásért kapott bevételből.

2./ Ha nem tudjuk igazolni semmivel a szerzéskori értéket, akkor a bevétel 25 %-át kell jövedelmnek tekinteni.

A fenti két varia közül valamelyikkel kiszámolt jövedelem összeget nézed a 200 ezres adómentes jövedelem összegéhez.

Ha nem éri el, akkor nem foglalkozol vele (még akkor sem, ha a bevételed meghaladta a 600 ezret), ha meghaladja, akkor be kell vallani és megfizetni utána az SZJA-t.

2014. jún. 19. 06:05
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm :) már tiszta a kép :D ment a kéz mindenkinek.
2014. jún. 24. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!