Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kell-e adóznom Vatera eladások...

Kell-e adóznom Vatera eladások után 18 év alatt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ha Vaterán néhanapján eladok valamit, és pénzt kapok azért, akkor kell adóznom utána, ha nem haladja meg az abból származó jövedelmem az évi 600k-t és 18 év alatti vagyok ?

2014. jún. 10. 18:30
 1/4 anonim ***** válasza:
Adózni mindig kell, 18 év alatt is.
2014. jún. 10. 18:43
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi. Én úgy tudom, hogy hogyha nem haladja meg az évi 200k-t( aminek a 16%-a 32k, és ezt a 32k-t elengedik), vagy a 600k-t, akkor nem kell adózni az eladások után.
2014. jún. 10. 18:53
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha a saját tulajdonú használt cuccaidat adod el, akkor nem kell adóznod.
2014. jún. 10. 19:02
 4/4 anonim ***** válasza:

Az életkorod nem számít adózás szempontjából. Mindenkinek kell adóznia (még a csecsemőnek is), ha van adóköteles jövedelme. A különbség a nagykorúakkal szemben az, hogy kiskorúak esetén a szülők teszik meg helyettük az ezzel kapcsolatos kötelezettségeket, őket terheli a felelősség.

Ha a saját megunt ingóságaidat értékesíted, és abból az adóévben a BEVÉTELED nem haladja meg a 600 ezer forintot, vagy ha meghaladja ugyan, de a belőle kiszámított JÖVEDELMED nem éri el a 200 ezer forintot, akkor nem kell bevallani és fizetni sem utána személyi jövedelemadót.

Bevétel - költség = jövedelem

2014. jún. 11. 06:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!