Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kérésem ellenére sem küldi a...

Kérésem ellenére sem küldi a számlát, mi a teendő?

Figyelt kérdés

Interneten keresztül vásároltam kb.100e Ft körüli összegért x dolgot.

Az eladó postázta azt,és emailban írta, hogy küldi a számlát is!

Azóta eltelt egy hónap és minden könyörgés ellenére sem küldi.

Miért jó az neki ha ül rajta????

Mi haszna van abból neki?

Sikerült fellelnem neten embereket akik szintén vásároltak tőle, ők is azt írták, hogy egy- másfél hónap után kapták meg nagy nehezen.

A számla kellene, már a könyvelőm is ki van rá.....

Megoldás?

Mert egyébként nem vagyok ilyen bejelentgetős típus, de lassan nagyon más lehetőség nem lesz, mint ezzel efenyegetőzni

2014. jún. 8. 07:03
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Könyvelni csak számla birtokában lehet, kell!

Adózni csak a lekönyvelt tételek után kell!

Tehát: ha nincs számla, nincs mit könyvelni, addig nem kell adózni!

2014. jún. 8. 08:01
 2/6 A kérdező kommentje:

Ez igaz,csak addig míg nincs számla,én sem tudom eladni,ugyanis ez új tevékenység lenne, ilyenről még soha nem volt számlám,tehát ha kapok egy ellenőrzést mit mondok honnan van?????

Szóval ezért vagyok úgy megbolondulva azért a számláért,de hiába írok neki,mindig azt mondja,hogy holnap küldi....

Ekkora parasztot....

Első alkalommal "kifelejtette" a csomagból.

2014. jún. 8. 09:23
 3/6 anonim ***** válasza:
nem lehet, hogy magánszemély, nem is tud szlát adni csak hülyít?
2014. jún. 8. 09:24
 4/6 A kérdező kommentje:

én inkább arra gondolok,hogy a vállalkozását szünetelteti...vagy akkor jó bátor, ha magánszemélyként árul üzletszerűen ilyen dolgokat,mert egyértelmű az üzletszerűség,a hülye is látja.

Találtam egy illetőt,aki szintén vásárolt ettől a személytől,neki majd 2 hónap után küldött naqy nehezen és jó sok veszekedés,fenyegetés árán számlát....

2014. jún. 8. 09:33
 5/6 anonim ***** válasza:
Hol vetted? Webáruházban?
2014. jún. 8. 10:25
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem pedig negyedéves áfa-bevalló, most már megvárja, hogy majd júliusi dátummal írja meg a számlát, és akkor ő majd október 20-ig kell, hogy az áfát megfizesse.
2014. jún. 8. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!