Brigitta.szabo kérdése:
8 eve elek Angliban, csak masfel evet dolgoztam otthon mielott kijettem. Ha nem jelentettem le sehol hogy en kulfoldre koltozom milyen lepeseket kell tennem hogy ne noveljem a birsagom nagysaga amit kulonbozo szervezetektol mar bisztos felhalmoztam?
Figyelt kérdés
Meg nem tervekek haza koltozni a kovetkezo 8-10 evben, de mar most aggodom mi lesz akkor mikor hazamegyek. Nincs bankszamlam otthon es penzt sem kuldok haza senkinek.2014. máj. 27. 15:57
1/7 anonim válasza:
Azokat a lépéseket már 8 éve meg kellett volna tenned.
Ha valaki külföldön vállal munkát (tehát nem elhagyja végleg az országot), akkor azt be kell jelenteni a NAV-nak, hogy a "kettős" biztosítottságot és járulékfizetést elkerüld.
Ha ezt nem teszed meg, akkor nagy valószínűséggel ketyeg az adófolyószámládon az ezzel kapcsolatos járulékfizetésre az összeg, valamint a késedelmi kamatok.
Szánnod kell rá időt, hogy ezt itthon lerendezd - akár utólag is, mert problémád csak Neked lehet belőle, nem másnak.
2/7 A kérdező kommentje:
Szoval akkor csak a NAV-nak kell jelentkeznem es sehol mashol?
2014. máj. 28. 08:58
3/7 A kérdező kommentje:
Megtehetem en azt interneten?
2014. máj. 28. 11:00
4/7 anonim válasza:
Alapból megtehetnéd (egy formanyomtatvány van rá), de Neked az elmúlt pár évet is rendbe kell tenned, tehát nem biztos, hogy az ügyfélkapun ezt le tudod rendezni.
Igazából nem tudom...
5/7 A kérdező kommentje:
Koszonom a segitseget. Nagyon kedves hogy szant idot a valaszadasra :)
2014. máj. 29. 09:01
6/7 anonim válasza:
na mi lett kérdez7ő mennyi dugtak meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!