Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Aki sokat rendel kínából, az...

Aki sokat rendel kínából, az tudna segíteni?

Figyelt kérdés

rendeltem egy laptopot.az eladó kér még az áron és a szállítási költségen felül 90%vámdíjat,azzal az ürüggyel,hogy kinti vámot kell fizetnem,hogy elküldhesse.

a 90%a vásárolt ár 90%-a.

aki ért ezekhez tudna segíteni,ilyen tényleg létezik?hívtam a vámosokat,de nem veszik fel.

köszönöm

2014. máj. 19. 08:20
 1/4 lac1434 ***** válasza:
Vámot valószinű, hogy kellesz fizetni, mivel elég nagy értékről beszélünk. Megadott Ft után sajnos már kell.
2014. máj. 19. 09:12
 2/4 anonim ***** válasza:

Baromság. Le akar húzni.

Vámot majd akkor kell fizetni érte, amikor beérkezik az országba. Akkor van lehetőség rá, hogy te fizeted vagy a feladó, de ezek után fizessed te.

Kapsz majd levelet a nav-tól, hogy csomagod érkezett, nyilatkozz róla mi van benne (ha nincs ráírva, stb) és az Orczy téri nav-os postán átveheted.

A vám pár százalék max, de lehet 0, asszem számítástechnikai cuccokra 0% (de lehet csak egy összeghatárig) és a 27% áfa. Az nem 90%.

Én mondjuk nem rendeltem volna Kínából laptopot. Nem biztos, hogy jobban jársz. Olcsóbb lesz még a vámmal is lehet, de összetörhet, ellophatják és nincs rá garancia, csak ha visszapostázod horribilis áron.

2014. máj. 19. 09:53
 3/4 A kérdező kommentje:
én is arra gondoltam,hogy át akarja vágni a fejem,de nemtudom még elutalok megint egy csomó pénzt,ennyi erővel már veszek itthon.:(Ok,köszönöm a válaszokat.
2014. máj. 19. 09:58
 4/4 anonim ***** válasza:
z kamu, vamot itthon fizeted!
2014. máj. 19. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!