Miért nem kap vissza adót? Nekem ez sántít! A családi adókedvezménybe megint nem írtak be.
Férjem a munkahelyén minden évben kapott vissza 30-50 ezer Ft-ot. Ekkor még nagymamám csinálta az adóbevallását. Ennek 4 éva, azóza drága mama elhunyt. Most, hogy a munkáltatója tölti ki soha nem kap vissza.
miért lehet ez?
és ahhoz, hogy én most megírjam ki kell kérnie 1 évre.visszamenôleg az összes bérpapírt? nekem ez sántít.
továbba a kislányomra igényelni lehetne a csaladi adókedvezményt, már nyilatkozatot is adtunk le mégsem szereplek benne.
Az utolsó kérdésedre válaszolva:
Van egy kislányod, és van egy élettársad, aki nem a kislányod vér szerinti apukája. Mind a hárman egy háztartásban éltek...
Külön kell választani az év közben - az adóelőlegek meghatározásánál - azt a kört, amely családi kedvezményt érvényesíthet, valamint az év végi adóbevallásban érvényesíthetőek körét. Pláne élettársak esetén.
Év közben a kislányra tekintettel kizárólag Te érvényesíthetsz családi kedvezményt, a nem vér szernti élettársad NEM! Írod, hogy nincs adóköteles jövedelmed, tehát nem tudsz élni vele.
Év végén az adóbevallásnál viszont már az élettársadnak is engedélyezett a családi kedvezmény érvényesítése, ha Te év közben nem tudtál, vagy csak részben tudtál élni ezzel a lehetőséggel.
Tehát év végén az adóbevallásában az élettársad érvényesítheti helyetted a Neked járó családi kedvezmény összegét a kislányra, még akkor is, ha nem vér szerinti gyermeke.
Tehát év közben nem, de év végén igen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!