2013-ban GYED-et és GYES-t is kaptam. Az adóbevallás melyik sorába kell beírnom a a GYES összegét?
Figyelt kérdés
2014. máj. 8. 00:40
1/5 anonim válasza:
leginkàbb egyikbe sem. Ha nem értesz hozzá (és úgy tűnik, nem), miért te csinàlod?
2/5 anonim válasza:
A GYES-t egyikbe sem, adómentes jövedelem...
3/5 anonim válasza:
A GYES - ahogy már írták - adómentes jövedelem. Az Államkincstártól már rég meg kellett kapnod a papírt az adóbevalláshoz, ott pedig fel van tüntetve pontosan, melyik sorba mit kell írni. Ezt nullás fizetésnél (például GYES ideje alatt) is kiküldik, még az év elején.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Tudom, hogy a GYES adómentes jövedelem.Sajnos az Államkincstártól nem kaptam meg a papirt. Mivel tavaly még gyedet is kaptam a munkahelyemről kapott papír alapján próbáltam kitölteni a bevallást. Azt nem tudtam, hogy szerepeltetni kell -e az egyébként mentes Gyest a bevallásban, vagy sem.
2014. máj. 11. 21:19
5/5 anonim válasza:
Sováy malac vágtában szerezd meg az igazolást a Kincstártól a gyed miatt... A gyes nem adóköteles, azt nem tudod beírni sehová sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!