Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » 1 hónapja van nem bejelentett...

1 hónapja van nem bejelentett munkám amit be is jelentettem a munkaügyi kp-nak, mert eddig fizették helyettem a TB-t. Jól csináltam, vagy nem is derült volna ki, hogy van munkám?

Figyelt kérdés
Igazából már úgy is mindegy mert lejelentettem online,hogy van munkám, viszont az érdekelne,hogy jól tettem-e, kiderült volna-e,hogy igazából van munkám vagy sem? Diákszövetkezettől kaptam havi 168 órás pénztáros munkát, a TB-t nem fizetik, magyarul nem vagyok bejelentve(gondolom) viszont adóigazolást elvileg fognak küldeni erről az évről jövő év januárban, legalábbis ezt olvastam a honlapjukon. Mondtam egyik ismerősömnek,hogy ne akartam,hogy esetleg valami bajom legyen belőle,hogy nem szólok a munkaügyi kp-nak és hagyom,hogy fizessék helyettem a TB-t, hátha nem derül ki. Erre elkezdi nekem,hogy lehet nem kellett volna, mert az adóhatóság nehogy rászálljon a Diákszövetkezetre. Most akkor nekem titokban kellett volna tartanom,hogy munkát kaptam tőlük? Ha adóigazolást küldenek, akkor ők elvileg nem feketén csinálják ezt az egészet, nem? Akkor mi bajuk lehet? Kicsit meg vagyok ijedve,hogy nem jól csináltam, de senki nem tudta megmondani,hogy mit is kell ilyenkor csinálni én meg nem akarom,hogy utána nekem legyen bajom belőle,hogy nem szólok a munkaügyi kp-nak ,hogy van munkám. Nagyon nem értek ehhez az egészhez,lehet hülyeségeket is írtam.Tudna valaki segíteni? Előre is köszi.
2014. máj. 6. 20:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
92%

Valamit keversz Johhny. A diákmunka nem fekete. Nem fizetik a tb-t mert diákként az automatikus jár.

Nem értem az egészet.

2014. máj. 6. 20:26
 2/14 A kérdező kommentje:
nem , nem jár. mivel nem vagyok diák. Úgy vagyok ott regisztrálva mint alkalmi munkavállaló.
2014. máj. 6. 20:32
 3/14 A kérdező kommentje:
és mi az,hogy johnny?:D
2014. máj. 6. 20:32
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Mától ez a neved.

Ha nem fizetik a tbt lehet attól még bejelentett.

2014. máj. 6. 20:35
 5/14 A kérdező kommentje:
Ezt nem tudtam. Akkor erre rá fogok kérdezni náluk,hogy akkor ezt most bejelentett-e. Én azt hittem, csak az a bejelentett munka ami után TB támogatás is jár.
2014. máj. 6. 20:37
 6/14 A kérdező kommentje:
Ahogy érzed. Bár egy lánynak kissé fura.
2014. máj. 6. 20:37
 7/14 anonim ***** válasza:

Ha van munkád a munkáltató eldönti hogy fizeti e a tb-t. Ha nem akkor magadnak kell. Ha nem bejelentett akkor biztos nem fizeti.

Johhny mi nem követünk semmilyen divatot.

2014. máj. 6. 20:42
 8/14 A kérdező kommentje:
De ha bejelentett akkor is lehet,hogy nem fizeti. Pont az előbb mondtad,hogy attól még lehet bejelentett,hogy nem fizetik a TB-met.
2014. máj. 6. 20:48
 9/14 anonim ***** válasza:

Kérdezd meg inkább az a biztos.

Hugo jobban hangzik egy kicsit, azt is választhatod, csak döntsd el végre.

2014. máj. 6. 20:53
 10/14 anonim ***** válasza:
54%
a tb nem döntés kérdése. HA bejelentett alkalmazott vagy, járulékot kell utánad fizetni.
2014. máj. 6. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!