Van egy nagyon jó ötletem vállalkozáshoz, ---rendesen
szeretnék adózni utána---- de nem tudom hogyan
csináljam, hogy ne legyen belőle vagyonosodási
vizsgálat, tippek? Hova tegye az ismerősöm a pénzt?
Figyelt kérdés
Aranytömb, offshore, külföldön vegyek házat, hogyan lehet elkerülni a felfelé is visszafogó szociális hálót itthon?
Egyenlőre csak az ötlet van meg, de biztos vagyok benne, hogy 1 hónapig csinálnám és már zaklatnának. Design és értékesítésről lenne szó. Kultúrmunka, művészet. De pénz lesz benne, pont ez a baj.
Így hogy kérek számlát? És hogy kérek számlát mondjuk a technikai fejlesztésekért? vagy ez mi? köszönöm, jó ötlet, csak nem teljesen világos. ha meg 4 milliárdért eladom akkor kajak fizetnem kell 1x milliárdot adóként?
2014. máj. 6. 19:50
12/23 A kérdező kommentje:
kedves 3-as, 100e- 500e max 1-2 millióra számítok tételenként kb. ezek főleg használati értékkel bíró műalkotások lennének.
2014. máj. 6. 19:52
13/23 anonim válasza:
Beszélj egy könyvelő ismerősöddel, vagy egy erre fizetett tanácsadóval. Ha bajom van én is ezt csinálom. Én csóró kis egyetemistaként vágtam bele a start-upolásba, kezdetnek 2 millió ft. vissza nem térítendő támogatást kaptam. Sok a lehetőség, de ennek az idióta vagdalkozásnak és konspirálásnak amit most itt művelsz nem túl sok értelme van :) Ha gondolod írd meg privátban mi az ötleted, és talán tudok segíteni, hogy hová fordulj. Elég sok inkubációs fázisú start-uppal dolgoztam egész európában.
2014. máj. 6. 19:53
14/23 anonim válasza:
Jó, ahogy látom még a könyvelés legeslegalapabb dolgait sem ismered, hogyan kerül be anyag és vezetődik ki áru egy vállalkozásból. Kezdd valami online gyorstalpalóval, vagy egyetemen vegyél fel ilyen kurzust.
2014. máj. 6. 19:55
15/23 A kérdező kommentje:
ja igen, mégjobb, magam építek gépeket, lézervágó, cnc, stb és berendezek egy workshopot, akkor az most iparűzés?
2014. máj. 6. 20:06
16/23 A kérdező kommentje:
biztos lesz ilyen kurzus, egyenlőre még nem néztem, majd felveszem... köszi! ezt tanulom. szóval nem magamtól vállalkoznék rá.
2014. máj. 6. 20:06
17/23 anonim válasza:
Ha megveszik a képedet 4 milliárdét, abból már fogja futni a legjobb könyvelőre és jogászra, akik tisztáznak minden alól. Amúgy meg ha leadózód, akkor max a kéregető rokonok fognak betalálni.
2014. máj. 6. 20:28
18/23 A kérdező kommentje:
értem, de ez még messze van. hogyan tudok vissza nem térítendő startup támogatást szerezni? pályáznom kell?
Nem érdekel ez a támop szarság, túl üzleties.
2014. máj. 6. 20:33
19/23 anonim válasza:
Írj privátot a startupos figurának! Én már rég írtam volna neki, ha lenne valami ötletem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!