Nyertem a lottón. A Szerencsejáték zrt. Már úgy utalja át a nyereményt, hogy adózott. Ha adok valakinek belőle, akkor mégegyszer adózni kell?
Tegyük fel, hogy nyertem a lottón. A Szerencsejáték zrt. már úgy utalja át a nyereményt, hogy adózott. Ha adok valakinek belőle, akkor mégegyszer adózni kell?
Pl. átutalok neki tíz milliót, azt már figyeli a bank, mint pénzmozgást, mert nagy összeg, és jelenti a hivatal felé. Ő hogy tudja igazolni, hogy én már adóztam belőle?
Az első válasz nem helyes!
Az igaz, hogy adózni nem kell, de ha valakinek adsz belőle, akkor az ajándékozás, mely egyenesági rokonok esetén illetékmentes, egyéb esetben illetékköteles.
Amit Te készülsz csinálni, az tényleg ajándékozás.
Az ajándékozás SZJA törvény szerint adómentes, viszont illtékfizetési kötelezettség lehet utána, ha nem egyenesági rokonnak ajándékozod, és az ajándékozást követő 30 napon belül be kell ezt a tényt jelenti az adóhatóságnak, hogy az illetékes ki tudja vetni.
"Tegyük fel, hogy nyertem a lottón."
Ez alapján ez csak egy elvi kérdés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!