Kötelező TB-t fizetni?
Figyelt kérdés
Eddig külföldön dolgoztam, másfél hónapja jöttem haza de még nem tudom, mikor megyek vissza. Jelenleg nincs munkaviszonyom és nem vagyok regisztrált munkanélküli.2014. máj. 5. 13:48
1/9 anonim válasza:
Ha azt akarod, hogy legyen biztosítási kártyát, akkor napi alapú betegbiztosítást kell fizetned. Az aktuális összeget nem tudom, de a területileg illetékes irodában megmondják.
2/9 A kérdező kommentje:
Tehát nem kötelező?
2014. máj. 5. 14:24
3/9 anonim válasza:
De kötelező még a munkanélkülinek is havi 6600Ft.
6/9 A kérdező kommentje:
Ezt telefonon is el tudom intézni, vagy be kell fáradnom az irodába?
2014. máj. 6. 14:40
7/9 anonim válasza:
Telefonon nem tudod.
Vagy személyesen, vagy ügyfélkapun keresztül.
Van hozzá egy formanyomtatvány, amit ki kell tölteni, és be kell nyújtani.
8/9 A kérdező kommentje:
Ha most bemegyek intézni 2-3 hónap késéssel, számíthatok valamilyen bírságra?
2014. máj. 14. 14:20
9/9 anonim válasza:
Elméletileg mulasztási bírságot róhatnak ki, de ez ügyintéző függő, valamint attól is függ, hogy az állam éppen nagyon éhes-e vagy kevésbé...
Késedelmi kamatot viszont biztosan felszámítanak, de az egy 2,5 % körüli jegybanki alapkamatnál nem egy horribilis összeg lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!