Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Az APEH ellenőriz adóbevalláskor?

Az APEH ellenőriz adóbevalláskor?

Figyelt kérdés
Táppénzen voltam amikor az adópapírokat töltötték ki a munkahelyemen,így önadózó kell,hogy legyek.Mivel nincs pénzem könyvelőre magamnak csináltam meg netes programmal.Az jött ki,hogy visszakapok 30000Ft.-ot.a kérdésem az,hogy az Apeh ellenőriz mialőtt megküldi az összeget,vagy kiküldi és később ha rájön jogtalan visszakéri? Nekem jobb lenne ha ellenőrizne és utána küldené ki,mintha kiküldi de nem jár.Viszont ha jár nem szeretném meghagyni nekik. Köszönöm a válaszokat.
2014. ápr. 11. 21:01
 1/5 anonim ***** válasza:

Leellenőrzik.

Milyen netes programmal csináltad? Nav honlapjáról kell letölteni az ÁNYK-T, és töltsd ki a 1353-s nyomtatványt.

Viszont ha rosszul töltötted ki és úgy adod be, akkor simán rádvernek valami plusz költséget.

(jogkövetkezmények néven utána nézhetsz a google-ban)

2014. ápr. 11. 22:46
 2/5 anonim ***** válasza:

Kizárólag számszakilag ellenőrzik le, másként nem.

Mielőtt kiutalnak, annak utána néznek, hogy nincs-e adótartozásod, mert akkor csak a különbözetet adják vissza!

Írj privátot, és én ránézek a bevallásodra, ha gondolod...

2014. ápr. 12. 07:33
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Otthonról tudom átküldeni. Mit jelent az, hogy számszakilag? Ha nem probléma lenne hozzád még egy kérdésem, úgy látom jártas vagy ebben.

Nővérem férje kérte tavaly a 3 gyerekre az adokedvezményt papíron, nővérem nem kérte. most nézték, hogy éves szinten sógor csak 700000 ftot tudott igénybevenni, ennyi volt az adója. nővéremtől vontak 340000 ftot. adobevalláskor visszaigényelheti? meg ugy sem lenne meg a havi 99e. ugy értem utolag modosithatják és osztozhatják az adókedvezményt, ha a mhelyre nem igy adtak be? Köszönöm a választ!!!!!

2014. ápr. 12. 09:50
 4/5 anonim ***** válasza:

Annyit jelent, megnézik jogos-e. Ha nem, akkor lehet gond belőle.

Mindig a NAV hivatalos programjával csináld.

2014. ápr. 12. 22:39
 5/5 anonim ***** válasza:

Igen, kérheti év végén a nővéred is, a férjével együtt. Természetesen, hiszen egy család, egy háztartásban élnek, és tartják el a 3 gyermeket.

Ha a férjének nem volt annyi adóalapja, és ebből kifolyólag annyi adókötelezettsége, hogy a teljes családi kedvezményt igénybe tudja venni, akkor év végén az adóbevallásban "beszállhat" hozzá a feleség is, hogy lehetőleg a legtöbbet kihozzák a dologból.

Meg kell nézni, hogy a férj mennyit tud maximálisan igénybe venni belőle, a fennmaradó részt pedig a feleség kéri a saját bevallásában. Arra kell figyelni, hogy a férj és feleség adóbevallásának 21. sorában kettejüknek együtt ne szerepeljen nagyobb összeg, mint amennyire egész évben a gyermekek után jogosultak családi kedvezményre. És persze ne is legyen több, mint egyenként megnézve az adóalapjuk összege (bevallás 17. sor). Az adóalap nem mehet át mínuszba egyik félnél sem, hiába lennének jogosultak nagyobb összegű családi kedvezményre!

2014. ápr. 13. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!