Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan kell adózni változó...

Hogyan kell adózni változó nagyságú, külföldről származó internetes jövedelemről?

Figyelt kérdés
Nagyon változó összegeket kapok paypalra vagy payoneer-re havonta különböző reklámcégektől(weboldalakon reklámok) a mértéke 60000 ft - 400000 ft között is mozoghat ezért eléggé tanácstalan vagyok. Nagyon bonyolult itt Magyarországon komolyan mondom ez az adózás ügy, Amerikában ilyen internetes reklámcégeknél megadod az azonosítod és automatikusan jelentik az összegeket az adóhatóságnak,itthon meg teljesen tanácstalan vagyok,túl bonyolult ez nekem. Ezekről nincsenek papírok,csak sima internetes tranzakciók és még csak nem is ugyanannyi minden hónapban. Mit csináljak?
2014. ápr. 9. 16:10
 1/1 anonim ***** válasza:

Ha jól értelmezem nincsen számla róla, hogy fizetnek neked? Illetve semmi szerződés róla?

Ebben az esetben a teljes bevétel után adózol, de 10% költségálltalányt el tudsz számolni.

Azaz a bevétel 90%-a után meg kell fizetned 27% EHO-t (egészségügyi hozzájárulást illetve 16%-os adót!

Negyed évente pedig be kell fizetned adóelőleget és egészségügyi hozzájárulás előleget is.

Egyéni vállalkozóként vagy adószámos magánszemélyként végzed az üzletszerű tevékenységedet?

2014. ápr. 9. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!