Vaterázok! Lesújt a régi törvény? Mi lesz most?
Én egyetértek nagyjából ezzel a jogszabállyal és engem pedig az bosszant, hogy a mindenféle lomisok kamionszám hozzák be az országba a tőlünk nyugatabbra élők kidobott szemeteit, bútorait, autói mindenféle legális adózás nélkül, majd ingyenes hirdetési oldalakon adják tovább- gyakorlatilag semmi ráfordítással.
Az is zavar, hogy megint más ilyen illegális kieresetkiegészítősök a vásárlók kontójáról rendelgetik a kínai ócska vackok tömkelegeit, a hiszékeny emberek meg kifizetik a vámot utána (nem, nem rendeltem ilyenektől, tudok elég jól angolul, hogy megtehessem magamnak, de nem teszem).
Együtt érzek a hozzám hasonlókkal, akik normálisan bejelentett munkabérrel vagy tisztességes vállalkozóként a jövedelmük után rendesen adóznak és tk. a mi befizetéseinkből használják az állami újraelosztáon keresztül a közszolgáltatásokat stb. azok is, akik mindenféle sunyi kiskaput kihasználva nem fizetnek be SEMMI hozzájárulást, hanem csak bezsebelik a hasznot és még ők vannak felháborodva, ha fennakadnak az ellenőrzés hálóján.
Sajnálom azokat a tisztességes árréssel dolgozni akaró kiskereskedőket vagy őstermelőket vagy piacozókat stb. akik nyögik az adókat és ilyenek teremtenek nekik utolérhetetlen konkurenciát.
Nem csak a rövidtávú kis hasznot kellene lesni ingyen- mert a te havi 10-20 eFt-od után sem megy be a költségvetésbe a havi 5-8 eFt.
Nyugodtan ki lehet váltani a vállalkozói engedélyt és lehet számlát adni- sőt te magad is sokkal etikusabban járnál el, ha a lomisoktól kéz alatt fillérekért megvett cuccokról is kérnél valamilyen szerződést vagy bizonylatot.
(és igen- konkrét áfás számla helyett esetenként egy szerződés is jó tud lenni... szóval csak akarni kellene)
Nem az adótörvényeket kell szidni (jó, elismerem, sok a fizetnivaló, én sem örülök- de én JOGGAL nem örülök és JOGGAL fogalmazok meg kritikát, mert FIZETEK is, nem csak a szám jár).
Egyéni vállalkozói engedély kiváltása mindennel együtt legfeljebb 1 hét.
Minden jót.
tudod mit, kérj számlát arról, amit megveszel, és akkor tudod igazolni, nem a nav találja ki, mennyi. JA, hogy úgy drága?
Ez van.
"nincs számla adásvételi mennyiért vetted, mert a lomisok nem adnak" Nem kötelező számla nélkül megvenni tőlük. A számla az árú "érték története".
Ha valahol megszakad az érték-dokumentációs lánc, akkor az érték egy adott helyzetben éppen annyi, amennyi. Valahol logikus ez a rendszer, hiszen az orgazdák (lopott holmik esetén) "beszerzéseinek" egy elég jó gátja ez a módszer...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!