Egyéni vállalkozó foglalkozhat egyszerre több tevékenységgel?
Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy nem egyetlen munkaterülettel foglalkozik, hanem például egyszerre nyelvet tanít, fordít, saját készítésű gyertyákat árul?
Nincs semilyen plusz költsége adózás szempontjából?
2014. ápr. 5. 16:06
1/4 anonim válasza:
Annyi tevékenységre váltod ki a vállalkozóit, amennyire akarod, illetve szakképzettséghez kötött tevékenységeknél amennyihez végzettséged van. Semmilyen plusz költséggel nem jár. Én is voltam vállalkozó, nyelvtanítással, idegenvezetéssel, fordítással és tolmácsolással is foglalkoztam.
2/4 A kérdező kommentje:
köszi! tehát akkor mindenről külön nyilatkozni kell a vállalkozás alapításakor hogy fogom csinálni, azt nem lehet hogy egyszercsak eldüntöm hogy én mától gyógymasszázst is adok és onnantól csinálom?
2014. ápr. 5. 16:23
3/4 anonim válasza:
Amikor kiváltod, akkor akármennyi tevékenységet bejelölhetsz. Nem tudom, most pontosan hogy van, lehet, hogy most már simán ingyen be tudod jelölgetni a neten (már nem kötelező a papíralapú igazolvány kiváltása), régebben 2000 Ft-ért lehetett módosítani, azaz további tevékenységeket hozzáadni. Nem tevékenységenként kellett fizetni, hanem módosításonként. Vagyis egyszerre akár további ötöt is hozzáadhattál kétezerért. Szóval az sem egy vagyon, ha utólag bővíted.
4/4 A kérdező kommentje:
köszi. azt írod nem kötelező a papíralapú igazolvány kiváltása - akkor pl ha árulok valahol és ellenőrzik az engedélyemet rá akkor mit mutatok meg?
2014. ápr. 5. 20:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!