Ha UK-ban felmondom a National Insurance-m akkor valóban visszakapom az addig befizetett adót és nyugdíjjárulékot?
Figyelt kérdés
Nemrégiben ment haza egy kollégám és saját bevallása szerint visszaadta az NI számát és kapott vissza valami szép summàt. Az illető kb. 8000 fonttal a zsebèben hagyta el az országot kb.6 év munkaviszony után, ami állítása szerint az eddig befizetett adója és a nyugdíjjárulék. Viszont hozzátette, hogy soha többet nem igényelhet újra NI számot és ez a 6 év munkaviszony elveszik. Remélem vannak itt olyanok akik érintettek a témában ès tudnak biztosat mondani. Magam is készülnék haza a családommal közel 4 év után, de sajnos még repülőjegyre tudunk fére rakni, annyira sok a kiadás. Ez viszont jó megoldás lenne, ha valós. Ki mit tud erről?2014. ápr. 3. 17:24
1/3 anonim válasza:
A kollégád hazudott. Valamennyit visszajár ha adóév lezárása előtt mondod vissza. Mint adó visszatérítés.De amit a kollégád mesélt az egy nagy kamu..
Komolyan, honnan veszik egyesek ezeket a hülyeségeket? És van aki elhiszi?
2/3 anonim válasza:
Írországban is hasonló a rendszer, de csak 10 év után adnak vissza pénzt, ha adnak. De ott is csak a nyugdíjnak egy részét. Azt hiszem 33%.
Ez pár éve a válság idején is nagy divat volt a magyarok között UK-ben és Írországban, ha leadód az adószámod, akkor adnak pénzt. Mindenki nyomatta ezt a kamu szöveget.
Teszem hozzá én Írországban megpróbáltam ettől függetlenül, mert a cég könyvelője azt mondta, hogy visszajár 3000 euró.
Kaptam 225 eurót egy csekken 4 hónappal később, amit csak Írországban válthatok be :D
3/3 anonim válasza:
Én személyes okokból jöttem haza, de ha kint nem tudtok megélni, itthon éhen fogtok halni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!