Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Az online kaszinókban szerzett...

Az online kaszinókban szerzett nyereményemet mekkora adó terhelné? Felvehetem e a pénzt egyáltalán?

Figyelt kérdés
Körülnéztem a neten, két dolgot találtam: 1, az online kaszinó illegális 2, az online kaszinó nyereménye adóköteles. Nekem ez a kettő kizárja egymást, ami illegális az tilos. Ami tilos az után milyen jogcímen fizessek adót? Most akkor egyáltalán nem lehet játszani, vagy lehet csak fizessem meg utána az adót?

2014. márc. 18. 08:19
 1/3 anonim ***** válasza:

MO-n illegális, ha az adott országban, ahol működik az online kaszinó legális akkor semmi gond.

SZJA terheli.

2014. márc. 18. 09:20
 2/3 anonim ***** válasza:

ma 09:20

linkelj már nekem valamit ami bizonyítja, hogy Mo-n illegális az online szerencsejáték??

2014. márc. 18. 09:58
 3/3 anonim ***** válasza:

Való igaz, az illegális nem jó szó. Inkább az "engedélyhez kötött" a jó szó - amivel a gyakorlatban el van lehetetlenítve a szerencsejáték ZRT-n kívül mindenki.

Itt egy kis összefoglaló a témában (azóta már elfogadták a törvényt):

[link]

És egy sematikus ábra a működési modellről:

[link]

2014. márc. 18. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!