Ha arról tud értesítést küldeni a NAV - ügyfélkapu -, hogy nem küldtem be a bevallást, akkor miért nem figyelmeztet előtte is?
OMG. Magyarország. Így szeretlek.
Tényleg ennyire hülyék? Vagy van indok rá? Miért fáj nekik kiküldeni egy ingyenes e-mailt bevallás előtt?
Akkor biztos engem elfelejtettek értesíteni, csak a mulasztásról küldtek utólag e-mailt.
Szerintem a kérdés alatt ott volt, hogy nem küldtek semmit a bevallás előtt.
Tudom, hogy nem lesz szimpatikus a válaszom, de erre szokták mondani, hogy a jog nem ismerete nem mentesít.
Akár vállalkozó vagy, akár magánszemély, sajnos vagy nem- kutya kötelességed tudni a rád vonatkozó határidőket és beadni időben a bevallást- illetve amennyiben nem, úgy számolni annak elmaradásából következő hátrányos következményekkel.
Egyébként a NAV honlapja folyamatosan elérhető, onnan még postai úton kiküldött bevallási ív hiányában is tudsz letölteni bevalláskészítő programot, amit nyomtatás nélkül is tudsz ügyfélkapuval továbbítani.
Miért kellene figyelmeztetnie? Ez a te kötelességed, nem a hatóságé.
Tudom kellemetlen, de azért ne üljünk már fordítva a lovon.
:)
Látom nem érthető amit írtam.
HA a NAV arra tud figyelmeztetni, hogy HAHÓ nem küldted be, AKKOR miért nem küld egy nyamvadt ingyenes figyelmeztető e-mailt, - hiszen mindent tud rólam - tehát miért nem küld e-mailt hogy figyelem! küldd be b+, mert különben bünti lesz.
Így már érthető?
Tehát értelmetlen a dolog, hogy utólag kellett volna.
Ez olyan, mint amikor régen azt írta ki a metróban az óra, hogy MIKOR MENT EL a vonat.
Egy vicc. Érthető? Világos?
Ez az agyatlanság ami sokszor dühítő ebben az országban.
Az adóhatóságnak elemi érdeke, hogy beküldjem és figyelmeztessen. Mert, hogy nem is akarom azt feltételezni, hogy a büntetésekre hajt.
Agresszív kismalac!
Neked mindenki hülye, meg sötét, csak te vagy tökéletes?
Nem szidni és kioktatni kellene a válaszolókat, hanem megírni a korszakalkotó ötletedet a Nav-nak, esetleg ha ekkora király vagy, fejleszd is le nekik.
Milyen érdekes, hogy ezen nem akad fenn többmillió ember.
Ha ilyen gagyi vagy és csak háborogni tudsz, állítás be a telefonodon emlékeztetőnek.
Azért, mert feltételezi, hogy tisztában vagy a téged érintő határidőkkel. Általában küldenek ki borítékot, amiben leírják a határidőket, de nem mindenkinek küldenek, idén én sem kaptam. Mégis tudtam, hogy mivel a tavalyi év folyamán egyéni vállalkozó lettem, már a február 25 lett az adóbevallásom határideje.
Nem ők a hülyék. Neked igenis tudnod kellene ezekről a dolgokról. Ha máshonnan nem, akkor a könyvelődtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!