Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha arról tud értesítést...

Ha arról tud értesítést küldeni a NAV - ügyfélkapu -, hogy nem küldtem be a bevallást, akkor miért nem figyelmeztet előtte is?

Figyelt kérdés

OMG. Magyarország. Így szeretlek.

Tényleg ennyire hülyék? Vagy van indok rá? Miért fáj nekik kiküldeni egy ingyenes e-mailt bevallás előtt?

2014. márc. 14. 10:43
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
mindenkit értesítenek levélben, postán, ahol leírják, mit hogyan kell tenned. Ennél több miért kell neked?
2014. márc. 14. 11:02
 2/7 A kérdező kommentje:

Akkor biztos engem elfelejtettek értesíteni, csak a mulasztásról küldtek utólag e-mailt.

Szerintem a kérdés alatt ott volt, hogy nem küldtek semmit a bevallás előtt.

2014. márc. 14. 12:13
 3/7 anonim ***** válasza:
93%

Tudom, hogy nem lesz szimpatikus a válaszom, de erre szokták mondani, hogy a jog nem ismerete nem mentesít.

Akár vállalkozó vagy, akár magánszemély, sajnos vagy nem- kutya kötelességed tudni a rád vonatkozó határidőket és beadni időben a bevallást- illetve amennyiben nem, úgy számolni annak elmaradásából következő hátrányos következményekkel.

Egyébként a NAV honlapja folyamatosan elérhető, onnan még postai úton kiküldött bevallási ív hiányában is tudsz letölteni bevalláskészítő programot, amit nyomtatás nélkül is tudsz ügyfélkapuval továbbítani.

Miért kellene figyelmeztetnie? Ez a te kötelességed, nem a hatóságé.

Tudom kellemetlen, de azért ne üljünk már fordítva a lovon.

:)

2014. márc. 14. 13:44
 4/7 A kérdező kommentje:

Látom nem érthető amit írtam.

HA a NAV arra tud figyelmeztetni, hogy HAHÓ nem küldted be, AKKOR miért nem küld egy nyamvadt ingyenes figyelmeztető e-mailt, - hiszen mindent tud rólam - tehát miért nem küld e-mailt hogy figyelem! küldd be b+, mert különben bünti lesz.

Így már érthető?

Tehát értelmetlen a dolog, hogy utólag kellett volna.

Ez olyan, mint amikor régen azt írta ki a metróban az óra, hogy MIKOR MENT EL a vonat.

Egy vicc. Érthető? Világos?

Ez az agyatlanság ami sokszor dühítő ebben az országban.

Az adóhatóságnak elemi érdeke, hogy beküldjem és figyelmeztessen. Mert, hogy nem is akarom azt feltételezni, hogy a büntetésekre hajt.

2014. márc. 14. 15:30
 5/7 anonim ***** válasza:
64%

Agresszív kismalac!

Neked mindenki hülye, meg sötét, csak te vagy tökéletes?

Nem szidni és kioktatni kellene a válaszolókat, hanem megírni a korszakalkotó ötletedet a Nav-nak, esetleg ha ekkora király vagy, fejleszd is le nekik.

Milyen érdekes, hogy ezen nem akad fenn többmillió ember.

Ha ilyen gagyi vagy és csak háborogni tudsz, állítás be a telefonodon emlékeztetőnek.

2014. márc. 14. 16:17
 6/7 anonim ***** válasza:
89%
A tévében és a rádióban is elmondták többször. Mindenki kapott ezenkívül egy borítékot tőlük (amit te letagadsz). Minden évben csinálni kell ilyenkor. Egyszerűen csak idióta vagy.
2014. márc. 14. 16:17
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert feltételezi, hogy tisztában vagy a téged érintő határidőkkel. Általában küldenek ki borítékot, amiben leírják a határidőket, de nem mindenkinek küldenek, idén én sem kaptam. Mégis tudtam, hogy mivel a tavalyi év folyamán egyéni vállalkozó lettem, már a február 25 lett az adóbevallásom határideje.

Nem ők a hülyék. Neked igenis tudnod kellene ezekről a dolgokról. Ha máshonnan nem, akkor a könyvelődtől.

2014. márc. 14. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!