Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mióta kell a 1353-at február...

Mióta kell a 1353-at február 25. -ig beadni?

Figyelt kérdés

A tavalyi évet normál magánszemélyként kezdtem pár hónapig, majd adószámos EV-ként folytattam, a KATA adóval főállásúként.

Na most azt gondoltam, hogy a 1353-at majd május 20-ig kellene majd bevallani. Ehhez képest küldtek kapuról egy felhívást, hogy nem küldtem be a bevallást.

Ez most akkor téves a részükről? Vagy tényleg a tavalyi év elején lévő magányszemélyként keletkezett bevételemet már most be kell valljam a 1353-on?

2014. márc. 14. 07:23
 1/7 anonim ***** válasza:

Mióta kell? Ezer éve...:)

Nem tévedés, Neked február 25-ig kell a bevallásodat elkészítened, mivel egyéni vállalkozóként is tevékenykedtél az adóévben. Ebbe mindent be kell vallani, tehát a magánszemélyest is.

2014. márc. 14. 08:58
 2/7 anonim ***** válasza:

Attól kezdve, hogy van vállalkozói adószámod, a te részedre a febr. 25-i határidő tartása a kötelező!!!

Ha nincs könyvelőd aki ezt mondta volna, akkor az ART = Adózás Rendjéről szóló Törvény-t kellett volna elolvasnod.

2014. márc. 14. 09:36
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

13KATA már beküldve, akkor ezen felül meg a 1353-ban külön az EV előtti időszakot?

Mert most elbizonytalanítottál ezzel az "egybe mindkettővel".

2014. márc. 14. 09:57
 4/7 A kérdező kommentje:

Nem igazán egyértelmű most hogy a 1353 ELŐLAP-on 1,2, vagy 3-as kell ebben az esetben bejelölni.

Ugyanis ha 2013 január és február elején nem voltam még EV, akkor sima magánszemélyként nyújtom be. Na de akkor a 3-as kell?

A 2-es teljesen értelmezhetetlen, hogy most akkor miután EV KATA vagyok azt jelöljem be, minthogy ez most a EV előtti magánszemélyes bevallás.

2014. márc. 14. 10:24
 5/7 anonim ***** válasza:
Katásnak ugye nem kell könyvelő... Hát keresgéld szépen a kódot és próbálkozzál erre ennyit tudok mondani.
2014. márc. 14. 16:08
 6/7 anonim ***** válasza:
:)))
2014. márc. 14. 16:54
 7/7 A kérdező kommentje:

Én meg annyit tudok mondani, hogy húzz a fenébe!

Ez egy olyan oldal te hü...e pi.tsa ahova segíteni járnak emberek, de te kib@s.ott könyvelő meg tartsd meg a tudásod, és állj ki szendvicsembernek az utcára, hogy

"Éhezek!"

Minek jársz ide beszólogatni? Ti könyvelők mindig k. okosak vagytok de ha elmegyek hozzátok tuti elbax.tok valamit. Ezért van elegem az ilyen barmokból, az ilyen "ÉV szélhámosából".

Kőbányán lehet ez elég, máshol sajnos nem.

Bármennyit kifizetek könyvelőnek, ha VÉGRE egy értelmeset találnék aki ért is a szakmájához, és nem csak azt mantrázza, hogy mindent tudok, figyelem a jogszabályokat bla-bla-bla...

ELÉG VOLT BELŐLETEK KAMU KÖNYVELŐK!

2014. márc. 14. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!