Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogy lehet a mérlegben a...

Hogy lehet a mérlegben a Pénzeszközök, Bankbetétek negatív?

Figyelt kérdés
Ráadásul - 7 milliós negatív. Hogy lehet ez, mit okozza ezt?
2014. febr. 26. 13:14
 1/9 anonim ***** válasza:
Elírás? Hibás adat? Bankszámla tartozás?
2014. febr. 26. 13:29
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem lehet negatív. Elírás, vagy rossz a mérleg.
2014. febr. 26. 13:51
 3/9 A kérdező kommentje:
Pedig negatív több évben is, ezért én sem értem. Pl 2009-ben is negatív meg 2013-ban is, közte viszont nem. Pedig tényleg így jön ki az összeg, ha ezt levonom a többiből.
2014. febr. 26. 14:17
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem volt valami hitel keverés?
2014. febr. 26. 14:43
 5/9 A kérdező kommentje:
Új hiteleket vettek fel, de másról nem tudok.
2014. febr. 26. 14:44
 6/9 anonim ***** válasza:

#2es vagyok.

Ha a pénzeszközöknél K egyenleg van, akkor át kell sorolni a kötelezettségek közé, így negatív egyenleg nem lehet.

Nem hibás az a mérleg? Vagy csak egyszerűen nem sorolták át.

2014. febr. 26. 15:08
 7/9 A kérdező kommentje:
A 2013-as csak előzetes mérleg, szóval nem tudom, de a 2009-es pl végleges.
2014. febr. 26. 15:18
 8/9 anonim ***** válasza:

Vannak, léteznek olyan fajta bankhitelek, amikor a hitel összegét nem utalja le a bank a számlánkra, hanem megnyitja a keretet, és olyan kivonatot küld, amelyen csak a tényleges felhasználás összege mutatkozik a K. oldalon.

Ez esetben is le kell könyvelni a hitel-felvétel összegét, (ennek bizonylata lehet az a határozat, amelyben közlik, hogy a kért hitel összegét biztosítják), és amikor a felhasználása történik, a könyvelésben a még fel nem használt keret fog jelentkezni. Amikor a hitel visszafizetése megtörténik a végén, akkor lehet az alapján megszüntetni a banki folyószámla egyenlegét.

2014. febr. 26. 16:09
 9/9 anonim ***** válasza:
... a még fel nem használt keret fog mutatkozni * egyenlegként!!!!
2014. febr. 26. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!