Jár-e adókedvezmény annak, aki nem kap családi pótlékot?
Mivel nem vagytok utána jogosultak családi pótlékra, ezért családi kedvezmény sem jár.
Viszont több gyermek esetén Ő eltartottként kezelendő, tehát megdobhatja a családnagyságot a személyével, de utána családi kedvezmény akkor sem jár.
Példa:
Van 3 eltartott, 2 után fennáll a családi pótlékra jogosultság, egy a szóban forgó 17 éves gyermek.
Így 3 fős családnak számítanak, és a 2 családi pótlékra jogosult gyermek után nem 62.500,-/fő, hanem 206.250,-/fő kedvezményösszeg jár havonta családi kedvezmény címén.
Tehát ilyen szempontból figyelembe lehet venni.
3-as vagyok!
Bocsánat, de így visszaolvasva, úgy írtam, hogy a kérdező azt gondolhatja, Rá nézve is egyértelműen igaz ez. Ez egy "lehet" dolog. Azt, hogy ki tartozik ebbe a körbe, a családok támogatásáról szóló törvény írja elő.
Tehát igen, lehetséges, hogy nem tanul, és mégis eltartott. Ilyen eset például, ha kül- vagy belföldön gyógykezelik, vagy a szülővel együtt családok átmeneti otthonában tartózkodik, fogyatékosok szociális intézményi ellátásában részesül, stb.
Ha ilyen eset nem áll fenn, akkor hiába nincs saját keresete, és a szülők tartják el, nem számít eltartottnak a családi kedvezménynél, mivel csak az számít annak, akit a családi pótlékra jogosultságnál is, mint gyermekszámot figyelembe vesznek. Tehát a fenti "kivétel" esetek.
Még egyszer elnézést, mert tényleg félreérthetően írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!