Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Jár-e adókedvezmény annak,...

Jár-e adókedvezmény annak, aki nem kap családi pótlékot?

Figyelt kérdés
Hello!Szeretnék egy fontos információt megtudni a családi adókedvezményről,kérem aki tud segítsen nekem,fontos lenne!!A kérdésem a következő: A lányom 17 éves,nem kapok utána már családi pótlékot,mivel már nem jár iskolába(de mi tartjuk el,jövedelme nincs),szóval ilyen esetben is igénybe tudnám venni én illetve a férjem a családi adókedvezményt?

#családi adókedvezmény #családi pótlék nélkül
2014. febr. 19. 21:17
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ha nem tanul menjen el dolgozni. Remélem a TB-t is fizetitek, mert kell.
2014. febr. 19. 21:35
 2/6 A kérdező kommentje:
Értem,köszi...
2014. febr. 19. 22:18
 3/6 anonim ***** válasza:
57%

Mivel nem vagytok utána jogosultak családi pótlékra, ezért családi kedvezmény sem jár.

Viszont több gyermek esetén Ő eltartottként kezelendő, tehát megdobhatja a családnagyságot a személyével, de utána családi kedvezmény akkor sem jár.

Példa:

Van 3 eltartott, 2 után fennáll a családi pótlékra jogosultság, egy a szóban forgó 17 éves gyermek.

Így 3 fős családnak számítanak, és a 2 családi pótlékra jogosult gyermek után nem 62.500,-/fő, hanem 206.250,-/fő kedvezményösszeg jár havonta családi kedvezmény címén.

Tehát ilyen szempontból figyelembe lehet venni.

2014. febr. 20. 15:01
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!
2014. febr. 20. 21:52
 5/6 anonim ***** válasza:
29%

# 3/4

Ha nem tanul akkor is?

2014. febr. 20. 21:54
 6/6 anonim ***** válasza:

3-as vagyok!

Bocsánat, de így visszaolvasva, úgy írtam, hogy a kérdező azt gondolhatja, Rá nézve is egyértelműen igaz ez. Ez egy "lehet" dolog. Azt, hogy ki tartozik ebbe a körbe, a családok támogatásáról szóló törvény írja elő.

Tehát igen, lehetséges, hogy nem tanul, és mégis eltartott. Ilyen eset például, ha kül- vagy belföldön gyógykezelik, vagy a szülővel együtt családok átmeneti otthonában tartózkodik, fogyatékosok szociális intézményi ellátásában részesül, stb.

Ha ilyen eset nem áll fenn, akkor hiába nincs saját keresete, és a szülők tartják el, nem számít eltartottnak a családi kedvezménynél, mivel csak az számít annak, akit a családi pótlékra jogosultságnál is, mint gyermekszámot figyelembe vesznek. Tehát a fenti "kivétel" esetek.

Még egyszer elnézést, mert tényleg félreérthetően írtam.

2014. febr. 21. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!