2006 ot Németországban dolgoztam2012 itthon leadoztam, megbüntettek 500 e forintra, pedig a kinti keresetem után kint fizettem adót! 7 hónap alatt befizettem 400 e-ft. Most a NAV inkasszót tett 109 123ft-ért. Tehet ilyet?
A kettős adóztatás elkerülése miatt van egy nemzetközi egyezmény:
Adózni, a keletkezés helyén kell!!!
Dehát olyankor csak TB-t kell itthon fizetni, nem?
Amúgy "ki lehet jelentkezni"? Mármint ha valaha végleg meg akar szabadulni valaki az itthoni jogrendszerből, mit kell tennie?
5: Csak úgy véglegesen nem egyszerű megszabadulni, tehát nem mondhatod, hogy akkor én most elhúzok és soha többet nem fizetek.
Amint valamilyen okból megszűnik az otthoni TB fizetési kötelezettséged, pl azért mert külföldön munkaviszonyod lesz és a helyi társadalombiztosítást fizeted, innentől kezdve 15 napod van arra, hogy otthon a NAV-nak bejelentsd. Meg kell adni a kinti biztosítási számod, a biztosító nevét és kész. Innentől kezdve otthonra nem kell fizetned és külföldön leszel biztosított.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!