Vállalkozó vagy alkalmazotti státusz FŐ állásban?
Két lehetőség közülkell választanom.
Az egyik munkahely 1,5M Ft-ot/hó fizet, ebből lejönnek a járulékok és az autó lízing.
Az alkalmazotti ajánlat 400.000Ft/hó + céges autó.
vonz a vállalkozás, de mégsem tudom eldönteni melyik a "biztosabb" munka. Azt hiszem az autó miatt gondolkodom...Segítenétek, hogy a vállalkozói forma mennyire éri meg?
köszi
A 400e Ft az nettó vagy bruttó?
Amúgy ha a nettó 400e Ft az ajánlat, az kb. 800e Ft-os bruttó bért jelent. Ezzel szemben vállalkozóként 1,5 M Ft-ot kapnál, amelyet ha ügyesen költségelsz le, simán kihozhatod 800e Ft-os bruttó jövedelemnek - úgy, hogy elköltöttél mellette még 700e Ft-ot. Nem mindegy!
Egy autólízing pedig nincs 700e Ft havonta...
Tehát egyértelmű, még akkor is a 1,5 M / hó éri meg. Ha vállalkozóként, számlára kapod ezt az összeget. Ennél még a nettó 400e Ft-os ajánlat sem "kecsegtetőbb".
Az, hogy melyik a biztosabb? Talán az alkalmazotti viszony kicsit "erősebb kötelem", mint egy vállalkozási szerződés. De ez függ a szerződő partner megbízhatóságától, és a jól szövegezett szerződéstől is!
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! Bruttó 400.
A vállalkozás egészen új nekem. Sejtem, ha az embernek van egy jó könyvelője akkor égész jó is tud lenni a dolog..Lehet, hogy belevágok a vállalkozói formába.
Kedves első: de egy JÓ KÖNYVELŐRE nagy szükségem lenne!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!