Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Használt autó vasárlásnál...

Használt autó vasárlásnál most mindenki ezt a vagyonszerzési illetéket emlegeti. Most ez hogy van?

Figyelt kérdés
Ha veszek egy autót annak pl 60ezer az átírása és még rájöhet pl 40ezer(ezzel az illetékkel) és így már 100ezer be is lehet egy 3-400ezres autó okmányolása??Vagy ez csak a külföldről behozott autókra vonatkozik.Van,aki ezt mondja van aki pedig azt hogy ez az itthon vásárolt autókra nem vonatkozik,mert ez az illeték benne van a pl 60ezres átírásba!Akkor most kinek van igaza?:D

2014. febr. 2. 20:26
 1/3 A kérdező kommentje:
megnyugodtam mert,rákerestem és elméletileg a hazai autóknál benne van az átírásban a díj!
2014. febr. 2. 20:32
 2/3 anonim ***** válasza:
Hazai vételnél is kell fizetni vagyonszerzési illetéket (ami röhej, mert a vagyont nem akkor szereztem, amikor autót veszek, hanem amikor megdolgoztam a fizetésemért, ami már így is 200x-osan meg van adóztatva). Az "átírás" költsége úgy tevődik össze, hogy vagyonszerzési + eredetiségi vizsga + új forgalmi.
2014. febr. 2. 21:42
 3/3 A kérdező kommentje:
Igen,már utánna néztem köszönöm a választ!kicsit megnyugodtam mert azt hittem ez még az átíráson kívüli költség,de már tudom hogy benne van!
2014. febr. 2. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!