Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Adóbevalláshoz segítségkérés?

Adóbevalláshoz segítségkérés?

Figyelt kérdés
Csinálnám a bevallást, adókedvezmény járna vissza, mert nem érvényesitettem, de azt hogy és hová kell beirni, hogy vissza is igényelhető legyen?
2014. febr. 2. 09:41
 1/5 anonim ***** válasza:

A 2014. Neked járó családi kedvezmény összegét a bevallás 21. sorában kell feltüntetni.

Ha mindent beleírtál a bevallásba, amit kell, akkor végeredményként a 70. sorban jelentkezik az az összeg, amely visszaigényelhető.

A bevallás főlapján (első oldal) (C) blokkjában ikszeld be, hogy ... "a teljes visszaigényelhető összeget".... visszakéred, csak akkor utalják ki számodra.

2014. febr. 2. 10:48
 2/5 anonim ***** válasza:
Bocs 2013. évet akartam írni...
2014. febr. 2. 10:48
 3/5 A kérdező kommentje:
Jogosultsági hónapok száma olyan nincsen, 3 gyerek után igényelném vissza, tőlem levonták az adót, mindig ilyenkor szoktam kérni, de egyszerűen képtelenség megcsinálni, tavaly sokkal könnyebb volt
2014. febr. 2. 13:36
 4/5 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de tavaly is pontosan így nézett ki a családi kedvezményes dolog.

Ha 2013. év minden hónapjában legalább 1 napra jogosult voltál családi pótlékra a gyerekek után, akkor 12 hó x 3 fő x 206.250 Ft = 7.425.000 Ft kedvezmény összegre vagy jogosult, amelyet a bevallás 21. sorába kell beírni. Ha az adóalapod (17. sor) ennél az összegnél kevesebb, akkor maximum a 17. sorban szereplő összeget írhatod a 21. sorba is, mint családi kedvezmény összegét.

A különbözetet, tehát az érvényesíteni nem tudott összeget pedig egy másik jogosult (ha van) helyetted érvényesítheti szintén az adóbevallásában.

Mi ebben a bonyolult?

2014. febr. 3. 12:04
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi, összekevertem a 17. és 21. sort, teljesen mást irtam a 21.-be mint kellett volna, de igy már jó!
2014. febr. 3. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!