Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mennyi öszeget igényelhetek...

Mennyi öszeget igényelhetek vissza?

Figyelt kérdés

Tavaly nem kértem a családi kedvezményt,igaz GYED-en voltam augusztusig.Most viszont a munkahely már kikülte az éves papírt(13M30),amin az szerepel,hogy :

I. 1.sor d oszlop 862620ft

17.sor d oszlop 862620ft

55.sor d oszlop 138019ft.

Tehát akkor visszakaphatom mind a 138019ft-ot?

Mert szerintem a levont adóelőleg összege az ezt jelenti,vagy rosszul tudom?

Mennyi idő után érkezik meg a pénz ,ha számlára és ha postán kérem a kifizetést,akkor,ha még a jövőhét közepén feladom az adóbevallást?

2014. febr. 1. 15:06
 1/4 anonim ***** válasza:
Hány gyereked van? Mennyi adót vontak?
2014. febr. 1. 15:26
 2/4 A kérdező kommentje:
2 gyerekem van,de nem tudom mennyi adót vontak.2012-ben a GYED-em 62-63000ft volt,úgy,hogy kértem a családi kedvezményt,de 2013-ban már nem kértem a családi kedvezményt.
2014. febr. 1. 16:38
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha 2 gyereked van, és az apuka se érvényesítette év közben a kedvezményt, akkor igen, visszakapod azt az egész 138019 Ft-ot. Azt, hogy mikor kapod meg a pénzt, nem lehet tudni, de egy jó hónapot azért számolj. Nekünk tavaly kb. annyi volt, pedig utalással kértük, tavaly előtt viszont meglepően korán, még 3 hét sem telt el a postai feladást követően.
2014. febr. 1. 17:45
 4/4 anonim ***** válasza:

Teljesen mindegy, mikor adod be a bevallást, március 01. előtt nem kezdi meg a kiutalást a NAV.

Általában 30 nap az "átfutási idő", tehát ha február elején beadod, akkor eséllyel indulsz azért, hogy elsők között leszel az, akinek indítják az utalást. De akkor is csak március 01-től.

2014. febr. 2. 07:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!