0 forint árbevétel esetén is vissza tudom igényelni az áfát?
Figyelt kérdés
Egyéni vállalkozóként indulnék és áfásként. Szeretnék majd eszközöket venni és nem lenne rossz, ha vissza tudnám igényelni a 27%-os áfát. Az első évben nem lesz bevételem a megtakarításaimból fizetném a járulékokat. Mennyire köthetnek így belém, ha esetleg kapok egy ellenőrzést?2014. jan. 30. 21:59
1/3 anonim válasza:
Az első évben lesz (ár)bevételed ha értékesítesz. Sztem te arra gondoltál,h profitod nem lesz, ezt ha úgy vesszük akk nem baj a helyzetedben. Szal igen, visszatudod igényelni.
2/3 A kérdező kommentje:
nem, konkrétan a bevételre gondolta. Nem értékesítéssel fogok foglalkozni.
2014. jan. 30. 23:50
3/3 anonim válasza:
Könyvelő vagyok. 3 eset áll fent, mikor vissza igényled, ezt személyes tapasztalatomból mondom 80 céget könyvelünk.
1.Majd visszaadják. Ez kb. 6-12 hónap.
2.Vissza adják, ám találnak valamit, így a büntetést ebből vonják le. (ez a gyakoribb)
3. Előtte berángatnak egy adóellenőrzésre, és lehet kapsz egy vagyon vizsgálatot is. (ez is előferdült már 100 ezer ft áfa miatt)
Inkább lakd le, és abból nincs akkora baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!