Hogyan tudom rendezni a TB járulékot (ha egyáltalán nekem kell)? Mekkora összeg az havonta?
Ha be vagy jelentve akkor a tb-det is fizetniük kell. Ha nem fizetik, akkor átvágtak és nem is vagy bejelentve.
Sajnos rajtad fogják behajtani visszamenőleg.
Nézz utána mi újság a bejelentéssel és tényleg fizetnek-e utánad, ha nem vagy követeld rajtuk, vagy szépen bemész az adóhivatalba és kérvényezed, hogy magad után akarod fizetni, havi olyan 7000 ft.
6 810 Ft/hó.
Egyébként szerintem se vagy bejelentve, vagy a bérszámfejtőjük volt figyelmetlen. Szólnod kellene bent, hogy az orvosnál gondod volt.
DE:
Olyanról még nem hallottam, hogy valaki be van jelentve hivatalosan és csak hónapok múlva írnak alá szerződést! Ez törvénytelen! Ez a cég egy csaló!
Ha a napi kifizetésen azt érted, hogy alkalmi munkásként vagy felvéve, akkor magadnak kell rendezned a TBd.
Ilyen esetben munkaszerződést sem kötelező kötni.
A legegyszerűbben úgy tudod ellenőrizni, ogy be voltál.e jelentve és hogyan, hogy ügyfélkapun keresztül megnézed az EBEV szolgáltatásokban a járulékadat kivonatot (van benne egy kis csúszás általában)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!