Kell adóbevallást készítenem?
Figyelt kérdés
A 2013-as évben nem kaptam semmit, csak árvaellátásban részesültem. Kaptam tőlük egy levelet, melyben leírták,hogy amit kaptam az adómentes. Leírták azt is, hogy aki nyugdíjat kap annak nem kell adóbevallást készítenie. Az árvaellátás nyugdíjnak számít(mivel a nyugdíjintézettől kaptam) ? Szóval kell valamilyen adóbevallást csinálni a 0Ft jövedelmemről?2014. jan. 28. 17:06
1/6 anonim válasza:
Küldd vissza a nav-nak és majd ők megmondják. Tudod van rá lehetőség, hogy elkészítik ingyen a bevallásod. 1353NY asszem ezt kell aláírva visszaküldeni.
2/6 A kérdező kommentje:
A levelet a nyugdíjintézettől kaptam, azt küldjem el a NAV-nak?
2014. jan. 28. 17:44
3/6 anonim válasza:
Az adóbevalláshoz szükséges nyomtatványt amit írtam fentebb is.
4/6 anonim válasza:
Az árvaellátás adómentes jövedelemnek minősül, és mint ilyenről nem kell adóbevallást készíteni róla.
Tehát amit tenned KELL, az az, hogy nem kell tenned semmit!
Az igazolást meg főleg ne küldd el az adóhatóságnak, meg semmilyen más szervnek sem. Őrizgesd 5 évig, aztán kidobhatod.
5/6 anonim válasza:
Így van, nem kell adóbevallást készítened, mert nem volt adóköteles jövedelmed.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2014. jan. 28. 18:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!