Adóbevallást szeretne tenni egy ismerősöm papír nélkül tudna?
Lényeg annyi, hogy külföldön voltunk, haza jöttünk viszont a papírjai elméletileg nálam maradtak. (Ö 120 Km ra lakik tőlem, régi ismerősöm)Mikor tőlünk haza ment itt hagyott sok cuccot, én meg nem szeretek más cuccai között turkálni.. viszont 1 2 napja engem csesztet a cuccaival most jelenleg az adóbevalláshoz szeretné a papírjait meg tudni, hogy hol van és rajtam keresi....(valami bérezési papír)
Esetleg nem lehetne azt, hogy a NAV ot felhívja és ők készítsék el az adóbevalláshoz a papírját?
Elméletileg lehet, gyakorlatilag pedig akkor, ha a különböző feltételeknek megfelel hozzá.
A feltételeket nem írom le, mert hosszú...:)
De a NAV sem egy telefonhívánsa fogja elkészíteni, hanem nyilatkoznia kell a régi ismerősödnek arról, hogy a fent említett feltételeknek megfelel, és ezért az adóhatóság is el tudja készíteni neki és helyette a bevallását.
Ez többnyire akkor lehetséges, ha minden bevallás alá eső jövedelméről hivatalosan tud a hatóság. Tehát nincs ingatlanértékesítése, ingóságértékesítése, kedvezményt nem akar igénybe venni, önálló tevékenységből nem származott jövedelme, nem vesz figyelembe költséget, stb., stb.
Gábor igen tudom eljöhetne érte de nem mondhatom egy gyerekkori batárnak, hogy kidobom a cuccaidat vagy jössz érte..Nekem meg nincs arra időm sem kedvem, hogy utazgassak más cuccával!:)
Minden esetre köszönöm a válaszokat mindenkinek, megtaláltam a dolgokat holnap feladom postán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!