Kutyakölykök eladása utáni adózás?
Egyszeri, nem rendszeres alomról van szó. Szerződéssel, törzskönyvvel adtuk el őket. Minőségi tápot, kölyökcsomagot, több oltást, féregtelenítést stb kaptak.
Hogy és mennyit kell utánuk adózni?
Köszönöm a segítő válaszokat!
"
feltételezzük, hogy a kutyaeladásból származó éves bevétel MEGHALADTA a 600 ezer forintot. ELLENKEZŐ esetben jövedelmet nem kell számolni, a kutya eladásokat az adóbevallásban nem kell szerepeltetni, nincs más teendő, mint az értékesítésről szóló dokumentumokat 5 évig megőrizni az esetleges adóellenőrzésekhez."
A kiskutyákat kevesebb, mint 600 000 Ft-ért adtuk el. Régebben én is hallottam ezt, amit leírtatok, de most találtam egy ilyet: [link]
Sok mindenről van számlám, de sok mindenről nincs.
Most akkor mi van?
Ha jól értem, akkor ha nincs meg minden számla, akkor a kiskutyák árának a 25%-a számít bevételnek és ez után kell adózni. Mennyi adóra számíthatok ha a kiskutyákért összesen 440 000 Ft-ot kértünk el? (Mi így is mínuszba jöttünk ki, de számlák hiányában nem tudom bizonyítani)
Egyszeri alom, hagyd a fenébe az egészet.
Mivel nem vállalkozóként csináltad, nem tudsz semmiféle számlát elszámolni.
A belinkelt oldal elavult, régi.
Már csak azért is, mert az adó mértéke 16 % ma már.
Egyébként helyesen úgy van, hogy az adóévben megszerzett bevétel nem éri el a 600.000 forintot, vagy az abból számított jövedelem a 200.000 forintot, akkor nem kell adót fizetni és bevallani sem.
Tehát Neked, mivel nincsenek a kutya vásárlásáról számláid, a bevételed 25 %-a lesz az adóköteles jövedelmed. Ha ez nem éri el a 200 ezer forintot, akkor nem kell vele foglalkozni.
Ez évi 800 ezer forint bevétel fölött lehetséges, mivel annak 25 %-a lesz 200 ezer forint.
Van ennyi bevételed belőle? Gondolom nincs...:)
Jaj, nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!!!
Szeretem a tiszta dolgokat és nem akartam elsumákolni semmit, de akkor így nincs gond! :)
Egyszeri alkalom volt, azóta a szukánkat ivartalaníttattuk. Ha mindent összeszámolok, akkor a bevételünk inkább mínuszba jön ki...de nem is a pénzért hoztunk le egy almot!
Szép napot mindegyikőtöknek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!