Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogy lehet adózói többletem a...

Hogy lehet adózói többletem a 2013-as évben?

Figyelt kérdés

Most néztem meg a folyószámla-kivonatomat, ahol azt írja a NAV, hogy 61 ezer forintos adózói többletem van.

Ami azért furcsa, mert tavaly év közben vettem egy használt lakást a férjemmel (50-50% tulajdoni rész). Mind a ketten első lakás, 25 év alattiak vagyunk, gyerkőcökkel.

Meg is kaptuk a 12 hónapra (összesen 24 csekket) a NAV-tól az illetéket a lakásra, amit végül postán egy összegben (09.16-án) fizettünk ki.

Ez a folyószámla-kivonaton fel is van tüntetve

Adózási tartozásom: 0 Forint

Adózói többletem: 61 ezer Forint

Adónem többlethez 521 van írva, ami elvileg ILLETÉKET jelent. Tehát ugye a lakásvásárlás utáni illetéket.

2014. jan. 14. 10:59
 1/2 anonim ***** válasza:

A folyószámla kivonaton tételesen fel vannak tüntetve az előírások és a teljesítések (adónemenként és dátumonként)

Azokat vesd össze és megtalálod a túlfizetés okát.

2014. jan. 14. 11:13
 2/2 anonim ***** válasza:
Ha részletfizetési lehetőséget kaptatok az illeték-befizetésre, akkor nézd meg a terhelési oldalt, meglehet, hogy ott csak az esedékes, időarányos befizetendő összeg szerepel, te pedig azt mondod, az összesen befizettétek. Ebből is eredhet "papiron" befizetési többlet, mert a jövőbeni befizetési kötelezettséget majd még ezek után fogják elővezetni.
2014. jan. 14. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!