Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Egyedi, saját kézzel készített...

Egyedi, saját kézzel készített tárgyaimat szeretném eladni. Milyen adózási formát válasszak?

Figyelt kérdés
Varrással, üveggravírozással, festéssel foglalkozom hobbi szinten. Sokan biztattak, hogy menjek el vásárokba és próbáljam eladni a dolgaimat, de bizonylatot nem tudok adni. Szeretnék komolyabban foglalkozni ezzel, mert volna rá kereslet, de legálisan szeretném csinálni. Viszont nem tudom hogyan kezdjem el.
2014. jan. 3. 15:26
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Más út nincs a hivatalos formához, mint a vállalkozói igazolvány kiváltása. Manapság már csak ez a lehetőség van.

Az egyéni vállalkozónak adózás szempontjából van egy-két választási lehetősége, de ehhez nem árt, ha felkeresel egy könyvelőirodát, ahol részletesen ecsetelik a lehetőségeidet az igényeidnek, körülményeidnek megfelelően.

2014. jan. 5. 05:58
 2/2 anonim ***** válasza:

Ezen én is gondolkodtam, saját készítésű dolgok...

És az a bizonyos 600.000. ft ot nem haladja meg, akkor nem fér ez bele abba mintha " használt " dolgokat adnál?? Oké ez szinte semmi nem használt, amit felsoroltál...

Mert a ruha az lehet pl alkalmi, mondjuk aktuálisan a szalagavatós habos babos ruha.. Mert ugye valószínű nem ebbe ballagnak..

Felsoroltak közül, max a varrás lenne az én ötleteimbe. Az is csak rövidítés, zipzárcsere..

2014. febr. 13. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!