Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Üzletszerű-e vagy sem? Vatera

Üzletszerű-e vagy sem? Vatera

Figyelt kérdés

Boltfelszámolásból ismerősöm nekem adott egy csomó használt laptop alkatrész. Arra gondoltam vaterán plusz egyéb online apróhirdetés portálon megválnék tőlük. Ez kb 200 terméket jelent, viszont a jövedelmem nem haladná meg az évi 600 ezer forintot.

Amiben tanácstalan vagyok az az, hogy ez mennyire minősül üzletszerűnek?

Nem azért vásároltam a termékeket, hogy továbbadjam őket, nem is fogok többet vásárolni, használt termékekről beszélünk, a havi forgalom max. pár ezer forint lenne. Ügye a probléma az, hogy a termékeim száma jó magas lenne, igaz egy adott termékből csak egy darabot árusítanék mert nincs belőle több. Gondolok itt burkolatokra, kijelzőkre, stb. Nem szívesen szeretnék büntetést bezsebelni, viszont a temérdek cucctól is szeretnék megválni.

Válaszokat előre is köszönöm!

#adózás #adó #vatera #üzelt szerű
2014. jan. 2. 20:24
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ki kell kerülni a problémákat. Több felhasználó néven kell regisztrálni, nyilván van a családban több olyan személy, akinek a nevében lehet. Vezetékes meg mobil telefonszámot egyaránt lehet megadni. Különböző bankoknál lehet számlát nyitni. Nemcsak a Vaterát kell számításba venni, hiszen ott jutalékot is kell fizetni, hanem az ingyenes zsibvasar, a licit, a jofogas, aprod és egyéb portálokat is.
2014. jan. 2. 20:47
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Az első válaszolóval tökéletesen egyetértek! :)

Mindenesetre ne egy néven próbáld meg eladni őket, mert könnyen megütheted a bokád :(

2014. jan. 2. 20:58
 3/5 anonim ***** válasza:

Én nem értek egyet az előzőekkel.

Mivel a termékeket kaptad (nem vetted) ezért nem üzletszerűség. Ha az össz eladásaid nem érik el a 600 ezres határt, ne is törődj vele, áruld bátran.

(Ha egy használt műszakiban vetted volna ezeket a cuccokat azért, hogy kicsit drágábban eladd, akkor az már üzletszerűség lenne, jelentési kötelezettséggel és adófizetéssel.)

Persze ez csak egy magánvélemény.

2014. jan. 3. 17:37
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!Megpróbálom valahogy óvatosan megoldani.
2014. jan. 4. 22:11
 5/5 anonim ***** válasza:

Ez a több teloszám megadása jó ötlet..

( Sok fonalat vettem a piacon, szekrénysöprés, olcsón sikerült...

Csináltam pár dolgot. Még a 20.000. ft se fogja elérni, ha sikerül eladni.. Ha sikerülne, mert nem igen érdeklődnek...

És nekem sok időm, meg melóm van benne ).

2014. febr. 13. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!