Üzletszerű-e vagy sem? Vatera
Boltfelszámolásból ismerősöm nekem adott egy csomó használt laptop alkatrész. Arra gondoltam vaterán plusz egyéb online apróhirdetés portálon megválnék tőlük. Ez kb 200 terméket jelent, viszont a jövedelmem nem haladná meg az évi 600 ezer forintot.
Amiben tanácstalan vagyok az az, hogy ez mennyire minősül üzletszerűnek?
Nem azért vásároltam a termékeket, hogy továbbadjam őket, nem is fogok többet vásárolni, használt termékekről beszélünk, a havi forgalom max. pár ezer forint lenne. Ügye a probléma az, hogy a termékeim száma jó magas lenne, igaz egy adott termékből csak egy darabot árusítanék mert nincs belőle több. Gondolok itt burkolatokra, kijelzőkre, stb. Nem szívesen szeretnék büntetést bezsebelni, viszont a temérdek cucctól is szeretnék megválni.
Válaszokat előre is köszönöm!
Az első válaszolóval tökéletesen egyetértek! :)
Mindenesetre ne egy néven próbáld meg eladni őket, mert könnyen megütheted a bokád :(
Én nem értek egyet az előzőekkel.
Mivel a termékeket kaptad (nem vetted) ezért nem üzletszerűség. Ha az össz eladásaid nem érik el a 600 ezres határt, ne is törődj vele, áruld bátran.
(Ha egy használt műszakiban vetted volna ezeket a cuccokat azért, hogy kicsit drágábban eladd, akkor az már üzletszerűség lenne, jelentési kötelezettséggel és adófizetéssel.)
Persze ez csak egy magánvélemény.
Ez a több teloszám megadása jó ötlet..
( Sok fonalat vettem a piacon, szekrénysöprés, olcsón sikerült...
Csináltam pár dolgot. Még a 20.000. ft se fogja elérni, ha sikerül eladni.. Ha sikerülne, mert nem igen érdeklődnek...
És nekem sok időm, meg melóm van benne ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!